Stian Paulsen på 5. plass i Belgia

stianp-act_08_500.jpgStian Paulsen (20) fra KNA Indre Ytre Østfold kjørte inn til en sterk 5. plass da andre runde i den belgiske Renault Sport Clio Cup ble kjørt på formel 1-banen Spa-Francorchamps i helgen.

 

-Jeg er kjempefornøyd. Det er fremgang siden sist, og jeg hadde aldri kjørt på Spa tidligere. Det er ingen enkel bane, og ikke minst er den svært lang, sier Stian Paulsen. I begge løpene presterte han noen utrolige opphentinger og forbikjøringer.

I det første av de to løpene startet han fra 11. startspor. Etter en runde var han nede på 13. plass, men så startet Fredrikstad-føreren opphentingen. Han var helt oppe på 4. plass før han ble påkjørt og falt ned til 7. plass igjen. Men Paulsen ga seg ikke, og kom til mål på 5. plass.

-Jeg var fornøyd med det, men det hadde selvfølgelig smakt godt med en pallplassering. Den var innenfor rekkevidde, men jeg fikk meg en dytt og falt ned tre plasser, sier Stian Paulsen.

Innledningen til det andre løpet ble ikke god for Paulsen. Han endte opp med 10. plass på kvalifiseringen, men ble senere utelukket for å ha kjørt utenfor banen.

-Det var en del dramatikk rundt akkurat det. Jeg var ikke den eneste som fikk slik straff. Men det var også en del førere som kjørte rett gjennom sjikaner i løpene uten å få straff, sier Stian Paulsen.

Til tross for at han startet fra 22. startposisjon, kjempet Paulsen seg helt opp til 7. plass i mål.

-Hadde jeg startet fra 10. spor, så skulle jeg vært på pallen, mener 20-åringen.

Neste løp er også på Spa-Francorchamps 21. juni.