Stian Paulsen sliter med tempoet

paulsen_zolder_2_500.jpgRacerføreren Stian Paulsen (22) fra KNA Indre Ytre Østfold sliter med å holde tempoet som skal til for å hevde seg i den knallharde SEAT Leon Eurocup. I helgens to løp på Zolder i Belgia ble det ikke poeng på Fredrikstad-gutten.

-Jeg føler ikke at jeg klarer å slippe meg løs. Jeg er ikke helt komfortabel med bilen ennå, og får ikke flyt i kjøringen. Jeg har nok litt for stor respekt i forhold til å holde bilen skadefri på grunn av vårt knappe budsjett. Vi kan for eksempel bruke 12 dekk per løpshelg, men nå i helgen brukte jeg bare seks, sier Stian Paulsen. Han endte opp med henholdsvis 12. og 16. plass i de to løpene på Zolder i helgen, og det er ikke i nærheten av ambisjonene for KNA-føreren.

Stian Paulsen har kjørt i såkalte merkescuper i Europa i flere sesonger. I helgen kjørte han andre runde i SEAT Leon Eurocup på den belgiske banen Zolder. Deltagerne kjører identiske SEAT Leon-biler med over 300 HK under panseret. Det er en knallhard konkurranse i feltet som består av over 20 biler. Første runde ble kjørt på Monza i Italia.

-Jeg er langt fra fornøyd med resultatene i de to første rundene. Jeg kommer til å teste en del med bilen hjemme i Norge foran neste runde. Jeg håper kjøringen kan bli bedre bare jeg får kjørt mer med bilen, sier Stian Paulsen.

Under lørdagens kvalifisering i Belgia endte Paulsen på en 17. plass. Dermed startet han fra 17. startspor i første løp. Her endte han på en 12. plass i et løp som ble preget av skiftende forhold.

-Det var bløtt da vi startet og kun fire førere stilte med tørrværsdekk. Det skulle vise seg å være det beste, så de tre som kom på pallen var blant disse, kan Stian Paulsen fortelle. Selv kjørte han med regndekk.

Vinner av løpet ble Ricardo Bravo fra Portugal. Han vant foran sin landsmann Lourenco Veiga og Gabor Weber fra Ungarn.

I andre løp startet Paulsen fra 12. startspor, og igjen kom han i mål på en 12. plass. Men senere ble han flyttet ned til 16. plass.

-Jeg fikk 30 sekunders tillegg for å ha kjørt for fort i en gulflaggsone, og det er det ikke noe å si på. Det var min egen feil.

Tim Coronel fra Nederland vant det andre løpet, foran Eoin Murray fra Irland og Gabor Weber.

Sammenlagt i cupen leder Gabor Weber med 22 poeng, foran Michael Rossi fra Frankrike som har 20, og Ricardo Bravo med 16 poeng. Stian Paulsen står foreløpig uten poeng.

Neste runde i SEAT Leon Eurocup kjøres på Brands Hatch i England 18. juli.