Stian Paulsen tilbake på europeiske racerbaner

S_Paulsen_14_Seat
Etter en hvilesesong i fjor er Stian Paulsen tilbake på europeiske racerbaner i 2014. Den tidligere vinneren av FIA European Touring Car Cup Single Make Trophy skal i år kjøre den helt nye Seat Leon Euro Cup.

– Jeg gleder meg helt vilt mye. I fjor kjørte jeg bare et løp hjemme i Norge, samtidig som jeg jobbet nærmest døgnet rundt for å spare nok penger til en ny internasjonal satsing. Jeg hadde flere forskjellige alternativer, men endte opp med Seat Leon Eurocup, forteller Stian Paulsen.

Seat har bygget en helt ny racerbil av Leon, og denne skal kjøres i en merkescup over seks helger på racerbaner over hele Europa. Bilen har 330 hestekrefter, og er vesentlig mer avansert enn forgjengeren.

26 år gamle Paulsen fra Fredrikstad har kjøpt sin egen bil, og skal drifte selv som tidligere.

– Det blir jo litt David mot Goliat ettersom de fleste andre kjører for profesjonelle team, mens jeg drifter min bil på egenhånd med noen kompiser som mekanikere. Men jeg har gjort dette før og likevel klart å vinne, så det satser jeg på å klare igjen.

Sesongen starter med en test i Barcelona den siste helgen i april, før det første løpet på Nürburgring i Tyskland den 4. mai. Videre er det løp i Portimao, Silverstone, Spa-Francorchamps og Monza, før sesongen avsluttes i Barcelona den 19. oktober.

– Mitt mål er fortsatt å bli en profesjonell racerfører, og et viktig skritt på veien er å gjøre det bra i dette mesterskapet. Skulle jeg klare å vinne løp når jeg kjører for mitt eget lille team vil det vekke oppmerksomhet, avslutter Stian Paulsen.

Kalender 2014:

4. mai: Nürburgring, Tyskland

8. juni: Portimao, Portugal

20. juli: Silverstone, Storbritannia

7. september: Spa-Francorchamps, Belgia

28. september: Monza, Italia

19. oktober: Barcelona, Spania

Fakta om Stian Paulsen:

Født: 03.07.87

Bor: Fredrikstad

Meritter:

-Vinner av Castrol Juniortalent 2004

-Nummer 3 i ADAC VW Polo Cup 2007

-Nummer 3 i Renault Clio Cup Belgia 2008

-Vinner av FIA European Touring Car Cup Single Make Trophy 2012

Web: www.stianpaulsen.com