Stian Paulsen tilbake på vinnersporet

s_paulsen_r2_2_460.jpgStian Paulsen (21) fra KNA Indre Ytre Østfold var overlegent best og tok maksimale 30 poeng i de to løpene i den belgiske Renault Clio Cup på Spa Francorchamps i helgen.

-Det var bare helt herlig etter den katrastofalt dårlige åpningen jeg hadde på sesongen. Det er jo en forskjell som på himmel og helvete å ta med seg 30 poeng nå mot 0 i første runde, sier en jublende Stian Paulsen som gikk rett inn på en tredjeplass sammenlagt etter den fantastiske kjøring på den legendariske Spa-banen.

Han presterte noen flotte forbikjøringer, men innrømmer også at han hadde akkurat den flaksen man må ha for å ha suksess på et høyt internasjonalt racingnivå.

-Jeg hadde ingen spesiell god kvalifisering. Jeg hadde fjerde startspor i det ene løpet og 12.spor i det andre. Spesielt i det andre løpet var jeg heldig med at det ble en del dramatikk foran meg. Samtidig skal en også være rimelig godt oppmerksom for nettopp å unngå slikt selv, sier Paulsen videre.

Det var uten tvil en svært revansjelysten Paulsen som stilte til start på Spa i Belgia denne helgen. Etter en svær svak sesongåpning var han uten poeng i cupen etter første runde. En cup han har en klar målsetting om å vinne etter at han sluttet på en tredjeplass i sin første sesong i cupen i fjor.

-Jeg var veldig motivert, både på grunn av den svake sesongåpningen, og at jeg fikk flere kommentarer under treningen på fredag om at konkurrentene mine mener jeg kjører for aggressivt og krasjer for mye. Det er jo bare tull. Jeg lakkerte ikke frontfangeren på bilen en eneste gang i fjor. Det er nok heller at de ikke liker at en nordmann med sitt eget lille private team med gode kamerater som mekanikere hevder seg, mener Paulsen.

Under kvalifiseringen ble det ikke optimale resultater for Fredrikstad-gutten. Han endte på fjerdeplass og 12.plass.
-Det er uhyre vanskelig å kjøre kvalifisering på Spa. Banen er så lang og så spesiell. I tillegg er det gjort endringer i fronten på bilene i år som gjør at det er mer viktig enn tidligere å ligge bak i dragsuget av en konkurrent. Et team i cupen har med fem førere, og de kjører som et tog eller som lagtempo i sykkel om man vil under kvalifiseringen. Jeg er helt alene, og får ikke slik hjelp.
Men det gjorde ikke mye. I første løpet måtte Stian starte fra fjerde startspor. Det er ikke et håpløst utgangspunkt.

-Føreren foran meg, som hadde andre spor, hadde en meget god start, og jeg klarte å følge ham. Vi kom ut først, men jeg merket snart at det gikk litt for sakte, for de andre kom på oss som kanonkuler bakfra. Da jeg skulle kjøre forbi ham og ta ledelsen, klarte Francois Verbist å stikke forbi oss begge, sier Paulsen.

Resten av løpet ble en kamp mellom fjorårsvinneren Verbist, som også ledet cupen etter første runde i år, og Paulsen. I siste runde forsvant Verbist av banen, og Paulsen kunne kjøre inn som vinner.

I andre løp hadde Paulsen 12.startspor. Et håpløst utgangspunkt, men igjen ble det suksess.

-Jeg hadde litt flaks med at det skjedde en del foran meg, men jeg hadde også en del gode forbikjøringer. I mål var det kun gjesteføreren Maxime Martin som var foran meg. Han kjører normalt i den franske cupen, som han vant i fjor, og han tar derfor ikke poeng i den belgiske cupen, sier en lykkelig Stian Paulsen.

Bilene som brukes i cupen er en Renault Clio som har har en 2 liters 16 ventilert motor som yter 200 HK. De er utstyrt med en sekstrinns sekvensiell girkasse og 17 tommers racinghjul. Bilene veier 1 160 kg. Det er 35 førere med i cupen, og Stian Paulsen endte på 3. plass i fjor.