Stian Sørlie debuterte i Ascari

s_sorlie_ascari.jpgStian Sørlie debuterte denne helgen i den tyske ADAC GT-serien med en Ascari KZ1R. Det endte med en 7. plass.

Sørlie signerte onsdag i forrige uke en avtale med Tyske Rhinos Team Leipert. Avtalen innebærer i første omgang at Stian, i tillegg til allerede oppsatte og annonserte løp, skal kjøre deres fabrikkstøttede Ascari KZ1R i ADAC GT Masters i konkurranse med flere av de raskeste GT-bilene som produseres. Ascari, som er en britisk sportsbilprodusent lager noen av verdens dyreste og råeste racerbiler, både til bane- og gatebruk.

I helgens løp, som består av to race, måtte Stian og hans team bryte det første løpet etter tekniske problemer og plasserte seg på en god 7. plass i det andre løpet (av totalt 18 startende).

-Dette var moro, og lover godt for fortsettelsen. Første gang jeg kjørte bilen var på lørdag formiddag og vi hadde ikke mye tid til å justere oss før løpet. Bilen passer veldig bra til meg, og vi har vist at vi kan holde farten til de raskeste. Vi vet hva vi må jobbe med før neste løp, og jeg tror virkelig at vi kan hevde oss helt i toppe. Det er fryktelig gøy å kjøre en så rask bil med så mange raske og gode konkurrenter. Flere av de som kjører her har erfaring fra Formel 1, så det dette er ingen serie for nybegynnere, gliser en fornøyd Stian Sørlie