Stian Sørlie fortsetter med BMW

s_sorlie_09.jpgEtter mye testing, vurdering og arbeid med forskjellige tilbud har Stian Sørlie besluttet seg for å kjøre for BMW i den tyske langdistansecupen også i år. Allerede førstkommende lørdag kjører han på Nürburgring

Stian vil igjen kjøre 24-timers løpet på Nürburgring i en videreutviklet BMW Z4M coupe, i tillegg til tre løp på samme bane både i en BMW 320d og BMW Z4M Coupe, samt 12-timersløpet i Budapest som han vant i 2008. I tillegg kommer det flere oppvisningsløp i Norge med en BMW M3.

-Jeg er godt fornøyd med det valget vi har tatt nå. Det har vært en lang vurderingsprosess og valget falt til slutt på BMW. Det var det tre hovedgrunner til det. For det første var dette tilbudet som passet meg økonomisk best. Verden er inne i en finansiell krise som også har rammet motorsporten hardt. Jeg har hatt store utfordringer i å skaffe tilstrekkelig med sponsormidler, og veldig mange av teamene har slitt med det samme. En svært god avtale med BMW og det faktum at flere av mine trofaste sponsorer gjennom mange år ble med videre.

-For det andre er bilene, og da fortrinnsvis BMW Z4M coupe, videreutviklet og jeg tror at vi i år kan komme enda et skritt nærmere konkurrentene. Vi viste dette i Dubai og akter å vise det resten av sesongen.

-til slutt har BMW skissert en langsiktig plan som gjør at jeg kan fortsette å jobbe mot min ultimative målsetting: Verdensmesterskapet i FIA GT.
Stian Sørlie skal ha fått mange spennende tilbud fra både Porsche, Audi, Aston Martin, Ascari og BMW Alpina. Men velger altså fortsatt å jobbe med Schubert og BMW sine fabrikksingeniører.

Første løp går allerede førstkommende helg på legendariske Nürburgring. Det er et firetimers løp på lørdag.