Stian Sørlie kjører for pallen i på Nurbürgring

s_sorlie_09.jpgStian Sørlie kjører for en plass på seierspallen totalt når den 37. utgaven av ADAC Zurich 24-timers løp på Nürburgring kjøres til helgen.

Det er forventet over 200 biler til start og det har aldri vært et tøffere startfelt enn det vi vil se til helgen. Dette blir Stians tredje 24-timers løp på Nürburgring, og med seg på laget denne gang har han BMW-førerne Augusto Farfus (WTCC/ Brazil), Dirk Müller (GT2/ Tyskland), og Claudia Hürtgen (GT3/ Tyskland).

Kombinasjonen av svært erfarne og dyktige førere, samt en velutviklet og driftssikker BMW Z4 M coupe, gjør at Team Schubert akter å bite godt fra seg blant mer motorsterke biler som Audi R8 LMS, Porsche GT3 RSR og Aston Martin DB9. Helgens løp har sannsynligvis det sterkeste startfeltet noen sinne, med mange svært sterke GT3 biler.

«Jeg gleder meg utrolig til å komme meg i gang. For et par uker siden hadde vi en stor dekktest. Jeg kjørte 800km i bilen og det føltes veldig riktig ut. Det at dette også bare er fabrikksførere på bilen ved siden av meg, viser at BMW virkelig satser på dette: Som «underdog» har vi alle tiders mulighet til virkelig å vise oss frem her. For egen del håper jeg også at jeg gjør en så god jobb at BMW blir enda mer interessert i meg, og at dette blir en god søknad for 2010 sesongen og World GT Championship.

Målsettingen til teamet er pallplass totalt. Dette kan vi klare hvis vi unngår problemer og klarer å kjøre effektivt. Vi skal klare å kjøre lengre stint enn våre konkurrenter, da bilen vår bruker mindre drivstoff enn de andre bilene med større motorer. Det som er viktig, er at på et 24-timers løp vinner man ikke løpet ved å være raskest på et par runder! Det er hvor man er klokken fire på søndag som teller, og der akter vi å være høyt oppe,» avslutter en lurt smilende Sørlie.

Arrangøren forventer også i år over 200.000 tilskuere til 24timers løpet som går 23 og 24. mai på den legendariske Nurbürgring-banen. Løpet starter 16.00 på lørdag og er ferdig 16.00 på søndag. Løpet kan følges «live» på http://www.24h-rennen.de/. For mer info om løpet, se: http://adac.24h-rennen.de/