Stian Sørlie klar for 24-timer på Nürburgring

s_sorlie_2010.jpgEn av årets største motorsportsbegivenheter er like rundt hjørnet. Denne helgen kjøres 24-timersløpet på Nürburgring i Tyskland. Racerfører Stian Sørlie stiller til start med en ny og fullspekket BMW Z4 GT3 fra BMW Motorsport.

Bilen har et stort potensial og målsettingen er å komme på pallen under 24 timersløpet. Bilen er helt ny i år, og gjennom omfattende testing har bilen blitt ytterligere forbedret de siste ukene. Stian kjørte med denne bilen inn til en 6.plass under 4-timersløpet i april, noe som lover bra for kommende løp.

– Jeg har stor tro på både team og bil. Vi har gjort store fremskritt spesielt på stabilitet, og dette er jeg sikker på gir oss gode muligheter. Jeg gleder meg også til å dele bil med tre førere jeg vet jeg samarbeider godt med meg. Nå skal jeg bare bruke dagene frem mot løpsstart på å forberede meg fysisk og psykisk. Dette kommer til å kreve alt av meg og jeg skal gjøre mitt absolutt ytterste for å kjøre et godt løp forteller Stian.

BMW Z4 GT3 en driftsikker bil, med en V8 motor under panseret som yter 480 hester. Dette er ikke like mye som mange av de andre konkurrentene, men til gjengjeld har bilen et lavere drivstofforbruk. Dette vil redusere antall depotstopp sammenlignet med de mest motorsterke bilene. Stian deler igjen sete med kjente profiler; STCC-fører Richard Göransson (S), BMW Motorsportsfører Claudia Hürtgen (D) og Jörg Viebahn (D). Dette er et team som flere ganger har bevist at de sammen kan være med helt i toppen selv med en bil som er antatt å ikke være like rask som hos konkurrentene I 2008 ledet de samme førerne 24 timersløpet, før de måtte bryte.

Det er mange biler som ikke fullfører dette løpet, og den 24 kilometer lange banen er kjent for å være brutal for både bil og fører. Det er mange som bryter underveis og det blir ofte sagt at løpet «starter» søndag morgen. Frem til da er det bare å ta vare på bilen holde den i god posisjon.

I fjor under 24 timersløpet i Dubai havnet Stian på en 2.plass og på 12 timers løpet i Budapest vant de løpet. Nå gjenstår det bare å bevise at de kan mestre «Det grønne helvete» også kommende helg.

Det er ventet at over 250 000 mennesker vil være tilstede for å få med seg årets begivenhet. Det er 250 biler som stiller til start, og med flere fabrikksteam enn noen gang før. Her er det produsenter som BMW, Porsche, Audi, Chevrolet, Aston Martin, Ford, Opel, VW og mange flere.

Den tyske TV-kanalen DSF sender flere innslag fra løpet.

Live resultaer finnes her: www.24h-rennen.de

Nyttig informasjon:
– Bilen Stian Sørlie kjører har startnummer 77 og går under teamet «Need for Speed by Schubert Motorsport».
– Løpet starter lørdag 15.mai kl 15.00 og avsluttes søndag til samme tid.
– Stian kjører i klassen SP 9, dette er biler som går under FIA GT3 reglement.
– Stian har som mål og kjempe om en topp 3. plassering totalt av alle de 250 startende.
– Kvalifisering skjer torsdag kveld kl 19.30-23.30.