Stian Sørlie startklar i Dubai

s_sorlie_dubai.jpgEtter en lang juleferie er Stian Sørlie veldig motivert for å komme i gang med racing igjen. I dag kjører han kvalifisering og i morgen er det fullt alvor med det legendariske løpet «24H Dubai».

Dette vil gå på den 5,4km lange og meget krevende Dubai Autodrome rett utenfor Dubai City fra fredag til lørdag. I fjorårets løp ble det klasseseier og 15. plass totalt på Stian. Etter totalseier i Budapest og kanselleringen av det siste løpet i «24H-series» i Valencia holdt dette til totalseier for Stian Sørlie og hans medsjåfører i denne serien. Så, under gårsdagens presentasjon av bil og førere ble det også delt ut premier til Stian og hans Team Schubert. Med andre ord, en riktig god start, og målsettingen er at man etter løpet på lørdag formiddag igjen står på seierspallen.-Jeg gleder meg veldig til å kjøre nå. Det å få lov til å komme tilbake til denne svært tøffe banen med en så mye raskere bil føles stort. Bilen skal være veldig bra for denne banen. Banen har mye flyt i seg og det gjør at man ikke trenger så mye motor. Vi håper og tror nok på å være blant de absolutt raskeste. Claudia (Hürtgen), Paul (Spooner) og jeg har god rutine fra så lange og tøffe løp. Prins Abdul Aziz er ikke så rutinert, men til gjengjeld har han overbevist stort både under trening og ikke minst under dette løpet i fjor. Men, vi går for seier uansett – det er slik jeg er og det er slik jeg vil være. Et godt resultat her, kan også bety mye for satsingen min videre i 2009, sier en smilende og topp motivert Stian Sørlie.

Stian Sørlie og hans team stiller til start i en ny og oppgradert versjon av BMW Z4M Coupe fra BMW Motorsport. Det var en slik bil Stian Sørlie vant med i Budapest.
Stian har med seg sitt faste team av mekanikere og ingeniører, men de vil denne gangen kjøre med startnummer 69 under teamnavnet: Al Faisal Racing 1. Ved siden av Prins Abdul Aziz, deler Stian bil med sin faste kvinelige makker Claudia Hürtgen og førerinstruktør Paul Spooner som til daglig jobber som instruktør i Saudi-Arabia for Al-Faisal Racing.
Løpet, som går på den 5,4km lange og meget krevende Dubai Autodrome, starter fredag kl 11.00 (norsk tid) og avsluttes 24 timer etter.

Utviklingen i løpet kan følges på nettsiden http://live.24hseries.com/