Stian Sørlie testet GT3-BMW

s_sorlie_09.jpgStian Sørlie har testet den nye 2009 BMW Alpina B6 GT3. Testingen foregikk på Paul Ricard-banen i Frankrike, og nå håper Stian på kjøring i EM for denne klassen.

BMWs nye GT3-racer er ustyrt med en V8 motor på 4,4 liter som yter hele 530 hestekrefter.

-Da Alpina ringte meg to dager før testen og spurte om jeg kunne komme, ble jeg overrasket, men takket selvfølgelig ja. Bilen er bygd på BMW 6-serie og er en stor bil, men så fort jeg ble vant til akkurat dette, ble det veldig moro. Tilbakemeldingene jeg fikk fra teamet var også veldig bra, sier en fornøyd Stian Sørlie

Stian kjørte også svært fort på den franske banen. Under siste dags testing var han på morgenen over ett sekund raskere enn Alpinas egen førstefører. Dette ble utover dagen redusert til 0,3sekund. Tatt i betraktning at det var første gangen Stian kjørte en slik bil, og at han ikke har sittet i racerbil siden i Dubai i januar, må han være fornøyd. Det var også teamet, som har invitert til han til neda en test, på tyske Nürburgring. En bane Stian kjenner meget godt.

-Det og få kjøre denne bilen på Nürburgring blir en drøm. Denne banen kjenner jeg inn og ut og setter virkelig bilen på prøve. Jeg tror jeg etter helgen vet hvilke muligheter som ligger for meg og teamet med denne bilen. Når det er sagt er dette kun testing og ingenting er bestemt for sesongen, forsetter Stian.

Bilen er bygd for å kjøre FIA GT3 Europa-mesterskapet og 24-timersløp. Begge deler kan være interessant for Stian, men det endelige tilbudet fra Alpina må vurderes opp mot de øvrige tilbud Stian har for inneværende sesong.

Terminlisten for EM GT3
3. mai: Silverstone
17. mai:  Adria
21. juni: Oschersleben
13. september: Algarve
04. oktober: Paul Ricard HTTT
14. november: Dubai