Stolt Petter med eget team

petter_s_4_460.jpgPå en drøy måned har Petter Solberg organisert sitt eget VM-team i rally, og det var ikke vanskelig å føle den gode gamle Solberg-stemningen fra 12-13 år tilbake da han stolt presenterte sitt team og sin nye Citroën Xsara WRC «hjemme» i Spydeberg i dag.

-Dette er en drøm som har gått i oppfyllelse. Å sette sammen et eget VM-team er noe jeg har hatt lyst til lenge, men at det skulle skje under disse omstendighetene og på så kort tid hadde jeg ikke akkurat planlagt. Men nå er vi klare, og jeg gleder meg til helgens test og Rally Norway, sa en smilende Petter.

Det er fortsatt ikke to måneder siden Subaru la ned sin VM-satsing og Petter og hans kartleser Phil Mills begge plutselig sto uten jobb.

-Men jeg kan love dere at Petter ikke satte seg ned og sutret. Det tok ikke mange dagene før han var på telefonen til folk rundt i hele Europa, selv om det ikke var lett å få til avtaler og møter midt i jul- og nyttårshelgen, sa Pernilla Solberg, Petters kone som også har vært svært aktiv i arbeidet med å få teamet på bena. I tillegg kan man få inntrykk av at halve Spydeberg har vært involvert de siste dagene, akkurat som det var i på Solberg gård på midten av 90-tallet.

petter_s_3_460.jpg

Petter har satt sammen sitt team med mange kjente og dyktige mennesker. Han har fått tidligere logistikksjef i Subaru-teamet, Ken Reese, som teamsjef. Ansvaret for det mekaniske og tekniske på bilen har Francois Xavier Demaison fra Frankrike som blant annet har bakgrunn i Peugeot. Han har med seg ytterligere tre franske mekanikere, mens norske Tore Dahl og svenske Sven Inge Neby topper det hele. Dahl har tidligere arbeidet for Subaru-teamet, mens Neby skulle være godt kjent, blant annet fra sitt arbeid for Walfridsson-familiens mange prosjekt. Ingeniører er Karine Vassant fra Frankrike og Charles Hodge fra England.

Petter tenker på alle detaljer, og fra Subaru-teamet har han også tatt med seg Lorraine Glaister som i mange år har vært ansvarlig for matservering i Subaru-teamet.

Hva Petter kan utrette med sin nye Citroën er nok han i likhet med mange andre spente på.

-Vi skal lage litt støy oppe i toppen. Vi blir et outsider-team omgitt av Citroëns og Ford fabrikksteam, samt Hennings Stobart-team.

I morgen (lørdag) og søndag skal Petter og teamet for første gang teste bilen skikkelig på norske vinterforhold.

Hovedsposnor for Petter Solberg World Rally team er Johs Lunde Gruppen, og planen er at teamet skal delta i samtlige 11 VM-runder som gjenstår i året sesong. Debuten blir altså på Bjerkebanen i Oslo neste torsdag.

petter_s_5_460.jpg