Stoltenberg blir kartleser på Bjerkebanen

stoltenberg-c4-460.jpgJens Stoltenberg skal frese rundt løypa sammen med den femdoble verdensmester Sébastien Loeb i en Citroën C4 hybrid WRC-bil når Rally Norway innledes på Bjerkebanen i Oslo torsdag kveld.

-Stoltenberg er i år som i 2007 sterkt engasjert i Rally Norway. Han setter pris på vårt miljøengasjement og han ser helt klart hvilken stor Norges-reklame arrangementet har, sier Even Wiger, daglig leder i Rally Norway AS.

Årets VM-runde blir offisielt åpnet av Oslos ordfører Fabian Stang og fylkesrådsleder i Hedmark Siv Tørudbakken. Før de gjør det, skal altså Jens Stoltenberg få seg en real runde på Bjerkebanen, som en del av åpningsshowet i minuttene før Henning og Petter Solberg og de andre rallystjernene inntar arenaen.

-Å ha statsministeren på plass i verdens eneste rally-hybrid-bil, er helt fantastisk, slår Wiger fast.

-Dette vil også sende et signal om at motorsporten er det beste verktøyet til å utvikle ny og mer miljøvennlig teknologi, fortsetter han.

Selve bilen som statsministeren skal kjøre i, er en nyhet i seg selv. Den er en prototype av framtidens WRC-biler. Citroën C4-en som skal kjøres på Bjerke, har hybrid-teknologi, som betyr at den drives av en elektrisk motor på transportetappene og lader batterier i alle innbremsinger, noe som reduserer klimagass-utslippene betydelig.

-Dette viser at motorsporten vil gå foran og blir mer og mer bevisst på å redusere miljøkonsekvensene. Rally-hybriden vil, sammen med andre spesielle biler som går på alternativt drivstoff, stå utstilt på Rally Norways hovedkvarter hele løpshelgen, avslutter Even Wiger.

citroen-hybrid-1_460.jpg