Stopp i semifinalen for Petter

Da mekaniske problemer stoppet teameier Petter Solberg i semifinalen, sørget stallkamerat Johan Kristoffersson for seier og fortsatt PSRX Volkswagen Sweden-ledelse i både team- og førermesterskapet da rallycross-VM debuterte på legendariske Silverstone i helgen.

Regjerende verdensmester Kristoffersson vant sin tredje finale på fire forsøk hittil i sesongen og leder førermesterskapet klart. Teamkompisene sanket nok poeng til å styrke ledelsen i teammesterskapet. PSRX Volkswagen Sweden er regjerende mestere i begge kategorier.

– Det ble et vanskelig løp for oss, men trøsten er at teamet likevel økte ledelsen i mesterskapene. Jeg fikk et skudd for baugen med tanke på sjansene i førermesterskapet, men nå skrur vi fokus over mot neste løp på hjemmebane i Norge, sa Petter Solberg.

Etter seier i første kvalifiseringsomgang og dermed best mulig start på helgen, forsvarte Solberg sammenlagtledelsen i annen omgang og toppet resultatlisten over natten. God åpning også søndag ble det, men i fjerde og siste omgang havnet nordmannen i duell med Timmy Hansen og Mattias Ekström, som kostet viktige sekunder og sendte Solberg ned til tredjeplass.

I semifinalen måtte begge Volkswagen Polo R-førerne stille side om side, og i første startforsøk hektet bilene sammen. Heatet måtte gjøre omstart etter rødflagg. Kristoffersson gikk seirende ut av både omstarten og semifinalen, mens Solberg fikk mekanisk trøbbel og måtte bryte etter to runder.

Dermed ble nordmannens poengsanking i tynneste laget, og det skiller 25 poeng opp til stallkameraten i VM-sammendraget.

– Semifinalen er verst tenkelige tidspunkt å måtte bryte. Det ville vært fantastisk å fortsette finaletrenden vi var inne på, men man får ikke gjort om på det som er skjedd. Teamet jobbet iherdig, og bilen var veldig bra tidligere i løpet. Selv når vi måtte famle etter grep tidlig søndag, fikk Polo-en det til, sa Petter Solberg.

Johan Kristoffersson har nå vunnet 10 av de siste 13 VM-rundene i rallycross. På to år har svensken kun misset to finaler. På Silverstone fikk han hard kamp av norske Andreas Bakkerud, som endte på annenplass. Den franske rallylegenden Sebastien Loeb ble treer og tok sin fjerde plassering på seierspallen på rad.

– Jeg hadde ingen perfekt lørdag, men vi holdt akkurat følge til 6.-plass. Jeg vet ikke hvorfor det har vært slik hittil i sesongen, men jeg legger ikke altfor mye i det ettersom det uansett ble seier til slutt. Jeg slet litt med å holde tempoet oppe i første del av finalen, men jeg skjerpet meg halvveis, og da fungerte det perfekt, sa Kristoffersson.

Neste VM-runde finner sted i Norge – nærmere bestemt på Hell i Trøndelag – om to uker.

Finaleresultat:
1) Johan Kristoffersson, Sverige 4.00,899
2) Andreas Bakkerud, Norge 0.00,859 min. bak
3) Sebastien Loeb, Frankrike 0.01,346
4) Mattias Ekström, Sverige 0.01,949
5) Niclas Grönholm, Finland 0.03,832
6) Kevin Hansen, Sverige 0.29,983

VM-stillingen for førere:
1) Kristoffersson 105
2) Loeb 91
3) Bakkerud 83
4) Solberg 80
4) Ekström 80
6) T. Hansen 71
7) Grönholm 52
8) K. Hansen 41
9) Janis Baumanis, Latvia 35
10) Timur Timerzyanov, Russland 34

Team:
1) PSRX Volkswagen Sweden 185
2) EKS Audi Sport 163
3) Team Peugeot Total 162
4) GRX Taneco Team 86
5) Olsbergs MSE 55
6) GC Kompetition 54