Stor deltagelse på Crosskart i Konsmo

Nærmere 100 deltagere er påmeldt når NMK Konsmo i helgen arrangerer andre NM- og NC-runde i Crosskart. Det er første gang NMK Konsmo arrangerer NM i Crosskart og klubben har forberedt seg godt for å legge til rette for at det skal bli et flott løp. Klubben er en dreven arrangør i bilcross, har arrangert NM i Rallycross og Bakkeløp tidligere så de har god erfaring med store løp.

Flest deltagere er det i Norgescupen for 85 ccm med hele 33 deltagere på lista. Det er Ole Kristian Spilling fra arrangørklubben som leder cupen etter første cuprunde og gleder seg nok til å konkurrere på hjemmebane. Han leder foran Linus Gimle Enger fra NMK Krabyskogen og Jørgen Sørli fra NMK Aremark.

Også Xtreme-klassen har meget god deltagelse med 23 deltagere på lista. Her er det Thomas Eek Murstad fra NMK Bø som vant på hjemmebane i Bø og leder foran Sindre Trøyterud fra NMK Solør. Marius Vardeberg fra KNA Kongsvinger ble nummer 3. Både Murstad og Trøyterud deltok forrige helg i RallyX Nordic i Høljes og etter to løp der leder Murstad det mesterskapet.

125 ccm klassen har 18 førere til start. Her er det Hamar-gutta Robin Hermansen og Tobias Spangen som leder som er i føring etter første runde. Så blir det spennende å se hva Vetle Try kan gjøre på hjemmebane, han ble nummer 6 på den første NM-runden.

Aron Stjern Rød fra NMK Grenland leder 250 ccm klassen og Stinius Kvernrød fra NMK Melhus 650 ccm etter første NM-runde.

I rekrutteringsklassen Mini er det 6 deltagere på start.

Det er dessverre ikke så mange jenter i Crosskart, men arrangørklubben kan skilte med 3 søstre på startstreken. Tuva Kerim i Mini, Maja og Julie i 85-klassen. Så håper vi disse kan motivere flere jenter til å start med Crosskart.