Stor deltagelse på Lydden Hill

VM RC 14_POR
Årets andre VM-runde i rallycross, som også er sesongens første EM-runde kjøres på Lydden Hill denne helgen. Ikke mindre enn 38 Supercars er anmeldt til løpet, og av dem er seks norske.

 

Løpet på banen i Kent er som nevnt også årets første EM-runde, og det er 23 førere som har anmeldt seg til EM-serien i Supercars.
Etter å ha vunnet VM-åpningen i Portugal tidligere denne måneden, er Petter Solberg svært ivrig etter å fortsette sin sterke kjøring, men han vil møte hard konkurranse fra langt flere førere enn i Portugal.
Det blir premiere for flere nye biler i England. Frode Holthe kommer med sin helt nye Hyundai i20 Supercar, og svenske Robin Larsson kommer med en Audi A1, en supercar som ikke er kjørt utenfor Sveriges grenser tidligere.
Petter Solberg, Andreas Bakkerud, Frode Holthe, Tommy Rustad, Henning Solberg og Tord Linnerud er norske deltagere i Supercar.
På toppen av de 38 superbiler, er det også 10 førere i TouringCar. Her sørget Torleif Lona Kjetil Larsen og Anders Bråten for tredobbel norsk på topp i Portugal. De er alle på plass også på Lydden Hill. I tillegg stiller David Nordgaard i en helt ny Fiesta. Per Magne Røyrås og Tom Daniel Tånevik er også norske deltagere i denne klassen.

 

I super1600 er det påmeldt hele 23 førere. Ingen av disse er norske.

 

I rekruttklasen Supercar Lites deltar DanielHolten som tok 4. plass i første løp. I denne klassen stiller også tidligere formel 1-fører Nelson Piquet Jr. på Lydden Hill.
Viasat Sport sender direkte fra VM-runde fra kl. 16.00 på søndag.

Startliste finner du HER

Tidsskjema og annen info om VM-runden på Lydden Hill