Stor fartsfest på Rudskogen

Det er duket for stor motorfest på Rudskogen Motorsenter når utøvere fra store deler av Nord Europa samles på Rudskogen Motorsenter til NM-runder og Asfalt Supercars.

Hele Norgeseliten i baneracing er på plass når årets andre NM-runde i baneracing kjøres til helgen, men det kommer også storfint besøk fra Danmark, Tyskland og ikke minst Sverige under Asfalt Supercars på Rudskogen.

Foreløpig er over 140 utøvere påmeldt i de forskjellige NM, Norges Cup og gjesteklassene, så det er ventet action og spenning. GT+ og GT1 er klassen med de raskeste bilene, og banerekordholder Joakim Ottersen fra KNA Oslo & Omegn er påmeldt med sin DTM Opel Vectra. Hans banerekord fra i fjor på 1.21.765 kan stå for fall for unggutten har planer om å prøve å senke tiden ytterligere hvis forholdene er de rette.

  • Det kan bli vanskelig for jeg må få bort litt rattrust fra vinteren, men vi skal gasse, og hvis forholdene er gode håper jeg vi ikke skal være så langt unna, sier han.

Ny NM-leder

Men det er NM-klassene GT4 og GT5 som er årets største med oppimot 15 startene biler i begge klasser. Alf Marius Loe Sandberg var overlegen i GT4 under NM-åpningen på Vålerbanen i midten av mai. Under helgens NM-runde på Rudskogen Motorsenter har han like godt meldt seg på i både NM-klassen GT4, men også i Seven Racing.

–              Jeg gleder meg veldig mye til NM-runden på Rudskogen. Det skal bli utfordrende å kjøre to biler som er så forskjellige å kjøre på samme racehelgen, sier han.

Vi kommer til å få en ny NM-leder etter helgen i GT5, klassen for de med minst motorkraft. Prioriteringer med jobb og familie gjør at Bergenser og NM-leder, Thomas Hårajuvet blir på Vestlandet over helgen og stiller dermed ikke til start.

–              Jeg skulle selvfølgelig vært til stede, men slik blir det ikke denne gangen, smiler Bergenseren.

Det gjør at bordet er dekket for Heidi Frydenhaug eller Trond Brekke. De ligger bare 3 NM-poeng unna hverandre på henholdsvis andre og tredjeplass i klassen. Heidi Frydenhaug fra Krøderen har ikke tenkt å la muligheten om NM-ledelse gå fra seg.

–              Planen er helt klart å ta over ledelsen i NM, så vi er klare, sier hun. Teamet har også gjort noen endringer med diffen etter at de hadde noen problemer med denne under sesongåpningen. Så jeg gleder meg, sier hun.

Dansk talent kommer

Det er ikke bare NM-klasser under Asfalt Supercars. Det blir også noen spennende gjesteklasser, og en av klassene det knyttes stor spenning til er den danske klassen Danish Super Tourisme. De kjører tellende løp i sitt mesterskap, og blant de som skal kjøre finner vi et ungt racingtalent i Casper Røes, 17 år fra Odense som gleder seg til å kjøre i Norge.

Hvordan blir det å kjøre på Rudskogen?

–              Jeg har ikke kjørt på Rudskogen tidligere, men jeg har forberedt meg så godt jeg kan i min simulator. Det er først når vi kjører trening på fredag man virkelig får en følelse av banen.  I en simulator kan du få lært banen, men du finner ikke de avgjørende detaljene, f.eks. hvor mye grep er i de forskjellige svingene, sier Røes til Racing NM, og legger til.

–              Mitt inntrykk av banen er at det er teknisk vanskeligere og noe mer krevende enn de danske banene. Det er et par spennende svingkombinasjoner, og det går litt opp og ned. Jeg har følelsen av at Rudskogen passer godt til mine evner og kjørestil, og jeg ser virkelig frem til helgen i Norge, forteller han.

I tillegg skal vi få oppleve den danske langdistanse mesterskapet Danish Endurance Championship som kommer med utøvere både fra Danmark og Tyskland. GT2 og GT3 kjører også sine NM-runder under helgen, og det blir Norges Cup i Formel Basic med bortimot 15 startende formelbiler. I tillegg kommer Porsche Club Norge med sine Racingklasser, 944 Cup og PCRN. Shortcar skal ha løp med sine to klasser Bandit og Extreme i sitt NM. Seven Racing og Roofless Sportscar Racing kjører løp, og her har det kommet flere deltagere siden sesongåpningen på Vålerbanen. Så det blir med andre ord en svært heftig racinghelg på Rudskogen i Østfold der det blir trening på fredag, mens det blir kvalifisering og finaler lørdag og søndag. Det selges billetter i porten lørdag og søndag.