Stor norsk dag i Höljes

pallen_holjes.jpgDet ble en stor norsk EM-helg i Sverige for de norske rallycross-førerne. Fem av totalt ni pallplasseringer i de tre EM-klassene ble norske. I tillegg vant Terje Morstad supernasjonal.

Knut Ove Børstad sikret seg en ny seier i divisjon 2 med sin Ford Fiesta, og han tok tilbake EM-ledelsen. Ole Håbjørg fulgte opp med tredjeplass i denne klassen med sin BMW.

I divisjon 1A økte Mats Lysen sin EM-ledelse, etter å ha tatt andreplass i dag. NNM-leder Even Hvaal kjørte inn til 8. plass i sin Citroën Saxo i denne klassen.

I divisjon 1 mistet Sverre Isachsen sin EM-ledelse. Ford-føreren hadde mye trøbbel, og kvalifiserte seg ikke blant de 16 finaleførerne. Han endte på en 19. plass. Ludvig Hunsbedt ble beste norske fører med andreplass. Ludvig hadde pole position etter å ha vunnet de to første innledende omgangene, men det ble for mye klabb og babb mellom ham og Kenneth Hansen i finalen.
Kjell Arne Smerud kjørte inn til en overraskende tredjeplass i divisjon 1 med sin Citroën Xsara. Henning Solberg overbeviste igjen med sin Ford Fiesta og endte på 4. plass. Henning vant for øvrig tredje innledende omgang.
Frode Holte kjørte inn til 7. plass, fulgt av Ole Kristian Nøttveit.

Det var svenske Stig-Olov Walfridsson som vant, og han tok dermed sin første EM-seier med sin Renault Clio. I tillegg vant han også B-finalen.

Neste EM-runde er i Belgia 8.-9. august.