Stor opplevelse for Tommy Rustad på Lånke!

T_Rustad_14_laanke
Tommy Rustad og HTB Racing hadde store forhåpninger til VM-runden på Lånke. Sluttresultatet ble dårlig, men til gjengjeld ble det en stor opplevelse med norsk VM debut i Rallycross.

 

Det er organisasjonen som heter IMG som driver Rallycross EM/VM. Det kjøres fire omganger: to på lørdag og to på søndag. Sammenlagt etter de fire omgangene, kjøres det to semifinaler med de tolv beste.
De tre beste i hver semifinale går videre til sluttfinale. Vinneren av den finalen er vinneren av løpet.

 

På fritreningen lørdag morgen kjørte Tommy inn til 6. beste tid, noe som var tilfredsstillende blant de 38 startende i Supercars.

 

Første innledende omgang ble Tommy nummer to i heatet, og kjørte inn til 12. beste tid. I andre omgang stilte Tommy på startstreken med Petter Solberg og Henning Solberg. Dessverre måtte Tommy bryte etter at Henning gjorde et forsøk på forbikjøring som endte med sammenstøt i kampens hete. Sammenstøtet resulterte i at styrestaget til Tommy røyk, og han måtte bryte.

Etter dag en og to heat, endte Tommy på 24. plass totalt. Dette grunnet en 12. plass og ett brutt heat.
-Når man må bryte et heat, ødelegger dette veldig mye for totalresultatet. Det var veldig skuffende.

 

Dag to vant Tommy sitt tredje heat, og fikk 10. beste tid. Han var greit fornøyd med det. Heat fire stilte Tommy på startstreken med Petter Solberg, Henning Solberg, Reinis Nitiss og Ken Block.
Tommy kom bra ut, og kom som nummer tre bak Petter Solberg og Reinis Nitiss. Dette var et godt heat hvor alt fungerte og det holdt til 10. beste tid.

Sammenlagt etter fire omganger ble det kun 16. plass totalt, og Tommy gikk dessverre ikke videre til semifinale. I EM har Tommy plukket greit med poeng og han ligger nå på 8. plass totalt.

 

-Åpningen på årets sesong har ikke stått helt til forventningene, sier Tommy Rustad. Nivået på de største fabrikksteamene i VM har vokst veldig til i år, og vi kjemper på så godt vi kan.
Jeg føler vi har forberedt oss godt til årets sesong, og når jeg gjør gode starter som jeg har gjort i disse to VM- rundene, henger vi greit med innenfor topp 10. Dessverre har jeg fått stopp både i England og nå her i Norge i en av omgangene og da ødelegger det for et godt sammenlagt resultat. Sier en litt skuffet, men optimistisk Tommy

 

Neste løp er 6.-7. juli på Høljes i Sverige. Dette er ikke tellende i EM, så Tommy bruker løpet til å teste litt nye innstillinger på bilen.

 

 

Terminliste 2014 for Tommy Rustad og HTB Racing:
5.-6. Juli                               Høljes Motorstadion, Sverige                                   VM
12.-13. Juli                          Circuit Jules Tacheny, Belgia                                      EM/ VM
20.-21. September         Estering, Tyskland                                                          EM/ VM
27.-28. September         Franciacorta International Circuit, Italia                EM/ VM