Stor oppmerksomhet rundt årets start i Rallye Monte-Carlo Historique

I dag gikk starten på årets utgave av Rallye Monte-Carlo Historique foran Nationaltheateret i Oslo, og en mengde skuelystne tok turen for å vinke de 18 veteranbilene av gårde.

Rallye Monte-Carlo er blant verdens aller eldste billøp, og Oslo har lang tradisjon som et av startstedene i rallyet. Årets utgave startet foran Nationaltheateret, før bilene satte kursen mot Tyskland med Kiel-ferga og sitt ultimate mål i Monaco.

En stor gruppe skuelystne og media hadde tatt turen til Nationaltheateret for å ta de 18 bilene i nærmere øyensyn og slå av en prat med  noen av førerne. Ansamlingen tiltrakk seg også mye oppmerksomhet fra forbipasserende, og det var tydelig at de rallyriggede veteranbilene gledet mange på en regnfylt vintermorgen.

– Det er veldig gledelig at vi får lov til å starte midt i Oslo Sentrum, og oppmerksomheten fra befolkningen viser at dette er noe veldig mange setter pris på. Veteranbiler er kultur, og Rallye Monte-Carlo er noe helt spesielt, sier generalsekretær i KNA, Børre Skiaker. 

KNA er arrangør for det populære løpets start i Norge, og dette var andre gang løpet startet foran Nationaltheateret. Tidligere har det blant annet vært arrangert start på Rådhusplassen og utenfor det tidligere KNA-hotellet i Vika.

Bilene som startet fra Oslo onsdag kan se frem til en over 300 mil lang reise før de kjører over mål i Monte-Carlo. Før den tid skal de gjennom en rekke utfordringer. Deler av løpet går blant annet i de franske alpene, og føret kan variere stort fra de lavereliggende etappene langs Middelhavet til fjelltoppene. Det mener imidlertid Skiaker kan være en fordel for de norske teamene.

– Mange her har veldig mye erfaring – både med Rallye Monte-Carlo og billøp generelt. I tillegg er det ingen ulempe å være norsk i et slikt løp dersom snøen laver ned og det er tungt slapseføre i fjellene. Vi lever tross alt med det store deler av året her hjemme, sier han.

Flere av teamene som startet i Oslo har høye ambisjoner, så gjenstår det å se om noen av de 18 bilene ender opp helt øverst på resultatlistene. Totalt sett deltar 340 biler fra en rekke land, så konkurransen er knallhard. 

– Det er et veldig hyggelig arrangement og veldig god stemning blant deltagerne, men det er også en konkurranse og mange vil gjøre alt de kan for å hevde seg, avslutter Skiaker.

Løpet avsluttes med en etappe som går natt til onsdag 7. februar.