Stor overgang for Heyerdahl

Vinneren av Bilsporttalentet 2018, Emil Heyerdahl går fra formelbil til Porsche Carrera Cup Skandinavia foran neste års sesong.

Overgangen fra formelbil til racingbil blir en stor overgang for 16 år gamle Emil Heyerdahl, som på en lunsj med Porsche Norge ble presentert som deltager i neste års Porsche Carrera Cup Skandinavia. Heyerdahl fortsetter sitt samarbeid med det norske motorsportteamet Team Greenpower som han også kjørte for denne sesongen.

Emil Heyerdahl var suveren i årets Formula STCC Nordic hvor han sto øverst på pallen hele åtte ganger, og han sikret seg mesterskapstittelen allerede før finalerunden var kjørt. Det å gå fra formelbil på 400kg og 140hk til en Porsche Carrera på 1200kg og 460hk blir en stor overgang for det unge talentet, men som han virkelig ser frem til.

–    Selvfølgelig blir det et stort steg å ta, men det blir også utrolig spennende og utfordrerne. Første sesongen blir selvfølgelig et læreår, men vi skal også prøve å hevde oss fra start. Vi skal forberede oss godt, og forhåpentligvis vil det gjøre at vi kan være raske fra start, forteller Emil.

Seier i Bilsporttalentet avgjørende
Det har gått i overkant 14 dager siden det ble klart at Emil Heyerdahl ble vinner av den prestisjefylte konkurransen «Bilsprottalentet 2018» og premiepengene på 300.000NOK kommer godt med i neste års Porsche satsing.
–    Vi bruker blant annet pengene fra konkurransen til satsingen neste år, og jeg vil også takke Porsche Norge og Team Greenpower, forteller Heyerdahl. Bilen Heyerdahl skal kjøre i Porsche Carrera Cup er den Ole William Nærsnes kjørte inn til andreplass i Porsche Approved Cup 2018, og det er også denne cupen Heyerdahl kjører neste år. Approved Cup er for 1 generasjons Carrera med modeller til og med 2017-modeller. Denne klassen kan kjøres fra man er 16 år. Porsche Carrera Cup med ny bil krever førerkort.

Team Greenpower utvider
Det norske racingteamet Team Greenpower gjorde allerede i sin første sesong som team seg godt bemerket, og samarbeidet mellom Emil Heyerdahl og det norske teamet fortsetter også i 2019. Det betyr at Team Greenpower utvider og blir nå også et team i Porsche Carrera Cupen med forhåpentligvis to biler.
–    I tillegg til Emil så jobber vi også med å drive ytterligere en bil i Porsche Carrera  Cupen i tillegg til de fire formelbilene vi skal drifte i neste års Formel Nordic, forteller teammanager, Marius Gjevik. De har allerede tidligere denne sesongen gjort avtale med Håvard Hallerud som skal kjøre en av formelbilene i mesterskapet neste sesong.

Sesongåpningen i Porsche Carrera Cup kjøres på Ring Knutstorp første helgen i mai, og Emil Heyerdahl ser allerede frem til datoen.
–    Jeg gleder meg, og vi skal bruke vinteren godt. Det blir mye simulatorkjøring og ikke minst hard fysisk trening. Vi skal komme så godt forberedt vi kan, slik at vi forhåpentligvis raskt finner farten i bilen, sier han.