Stor racing-helg på Vålerbanen

rudskogenstartengt34r-1.jpgRundt 120 racerbiler slippes ut på Vålerbanen i Hedmark når det arrangeres NM-runder i racing førstkommende helg.

Det er mange tusen hestekrefter som slippes løs på den 2 217 meter lange Vålerbanen når det skal gjøres opp om viktige poeng både i NM og Norgescup til helgen. Det nærmer seg sesongavslutning og det drar seg til mot avgjørelsens time i flere klasser.

Det er i de fire GT-klassene, Seven Racing, Historisk Racing og Shortcar det er NM-runde til helgen. Disse skal kjøre to finaler, en på lørdag og en på søndag på Vålerbanen.

Også i Norgescupen kjøres det to runder i helgen. Dette gjelder klassene Formel Basic og Seven Racing junior. I tillegg er den nye NTCC og Porsche Cup med som gjesteklasser.

GT-klassen, som er inndelt i fire underklasser, inneholder en rekke spennende og motorsterke biler samt gode førere. Rundt 30 GT-biler kommer til start totalt i de fire klassene på Vålerbanen til helgen.

I klassen for de aller raskeste GT-bilene, GT1, er det Haavard Lien fra Norsk Sportsvogn Klubb som leder NM etter tre runder og seks løp med sin Chevrolet Corvette. Han har kjørt inn 187 poeng så langt. På en andreplass ligger Roger Hermansen fra Porsche Club Norway med sin Porsche 997 og 123 poeng. På tredjeplass følger Joakim Ottersen fra KNA Oslo med sin Jaguar V8 og 109 poeng.

I GT2 er det Frode Alhaug fra KNA Vålerbanen som leder med sin Chevrolet Corvette. Han har 187 poeng. Nærmest følger Rune Ydstebø fra ACCN og Werner Isaksen fra Porsche Club Norway, begge med 83 poeng. Ydstebø kjører Corvette, emns Isaksen kjører en Porsche 997.

GT3 er den GT-klassen med størst deltagelse. Den som leder NM så langt er Andre Falkenhaug fra KNA Varna. Med sin Ginetta G50 har han kjørt inn 174 poeng. På andreplass følger John B. Roligheten fra KNA Telemark med 143 poeng og Porsche 996. Aleksander Schjerpen fra KNA Vålerbanen i Ginetta ligger på 3. plass med 107 poeng.

I GT4 er det svært jevnt i kampen om NM-tittelen. Klassens eneste kvinnelige deltager, Molly Pettit fra NAF Motorsport Asker & Bærum og klubbkamerat Lars Faale har begge 123 poeng så langt. Molly Pettit kjører en Toyota Altezza, mens Faale kjører en Porsche 944. På en tredjeplass følger Finn Bjørn Wegem fra NMK Grenland som står med 68 poeng med sin Volvo S60.

Klassen Seven Racing har i mange år vært svært populær i norsk racing, og hele 17 førere har tatt NM-poeng så langt i år. Den som leder NM etter seks løp er Kevin A. Aabol fra NAF Nordre Vestfold med 104 poeng. På andreplass ligger Ådne Halstenrud fra NMK Modum & Sigdal og Oskar Andre Sandberg fra KNA Varna, begge med 79 poeng. På 4. plass følger Daniel Bjørk Nordgård fra NAF Motorsport Trøndelag med 71 poeng.

Også i år er det NM for historiske racingbiler. Her kjøres det med biler fra 50-, 60- og 70-tallet. Denne klassen har hatt stor vekst siden den fikk NM-status for to år siden, og over 30 førere stiller til start på Vålerbanen. Det er to forskjellige NM-klasser i historisk racing, og bilens alder og motorvolum er blant elementene som avgjør i hvilken klasse man havner.

I klasse 7 er det Yngvar Ekorness fra NSK med Mini Cooper som leder med 158 poeng. På en andreplass følger Egil Alver fra NAF Msp. Asker & Bærum, også han i Mini Cooper og med 156 poeng. På tredjeplass Jan Gunleik Kilen fra NSK med sin Mini og 131 poeng.

I klasse 8 leder Atle Ramberg fra KNA Varna med Ford Escort og 168 poeng. Nærmest følger Rune Rødset fra KNA Nordvest i sin Opel Kadett og 150 poeng. På en tredjeplass ligger Knut Chr. Hallan fra NSK med Morgan +8 og 137 poeng.

Femte og sjette NM-runde for shortcar kjøres også førstkommende helg på Vålerbanen. For shortcar er det både racing og rallycross. Den som leder klassen foran helgens løp er Sivert Johansen fra NAF Nordre Vestfold med 111 poeng. På andreplass ligger Anders Hoffart Bøhn fra NMK Modum & Sigdal med 73. På en tredjeplass følger Vidar Haugen fra NMK Hadeland med 60.
I tillegg til NM-løpene er det også runde 7 og 8 i Norgescup for klassene, Formel Basic og Seven Racing Jr. Dessuten er Porsche cup med som gjesteklasse.
I den nye klassen Norwegian Thunder Car (NTCC) er det påmeldt seks førere til helgen. Her kjøres samme biler som i den kjente svenske Camaro Cup.
Det er fri trening på Vålerbanen på fredag ettermiddag. Tidskvalifisering kjøres lørdag formiddag, og første runde med finaler på lørdag ettermiddag. På søndag kjøres andre runde med finaler.

Poengstillinger:
http://bilsport.no/poengstilling/
Reglement for NM og NC i Racing finnes her:
https://bilsport.no/wp-content/uploads/uploads-2008-2017/konkurransereglement_norgesmesterskap_racing_20121.pdf
Alt om arrangementet på Vålerbanen og NM i racing generelt finnes på websiden:
www.racingnm.no

Tidsskjema:
http://www.racingnm.no/wp-content/files_flutter/1342014062tidsskjema_aug_2012.pdf  
Startlister:
http://www.timingsystem.se/racingnm/admin/pdf/deltakerliste.php?racedate=2012-08-18