Stor seier for Norge i NEC

Denne helgen dro fire utvalgte norske sjåfører til Sverige for å konkurrere live i det Nordic Esport Championship (NEC).

Dette var et mesterskap som var satt opp av FIA og de Nordisk forbundene Disse sjåførene ble valgt ut til å representere Norge gjennom kvalifiseringsløp holdt av NMK og NBF tidligere i år.

Det var to grener som ble kjørt i denne konkurransen; Rallycross og Asfalt F4 racing.
De utvalgte var:

RX: Jakob Rafoss og Leander Angeltvedt.
F4: Steffen Hjelvik, Jakob Behrens, Leander Angeltvedt.

De fire norske sjåførene konkurrerte mot flere av de beste sjåførene fra Sverige, Danmark, Finland og Island. Men selv med slik tøff motstand så klarte Jakob Rafoss å sikre seg en dominerende seier som Nordisk mester i Rallycross! Han vant alle løpene.

I F4 kjørte de norsk sjåførene også sterkt, men noen mindre uhell. Sammenlagt for både RX og F4 endte Norge opp på en 3 plass. I F4 var resultatene som følger: en 6 plass for Jakob Behrens, en 7 plass for Leander Angeltvedt og en 11 plass for Steffen Hjelvik.

Team Manager for Esportlandslaget Daniel Størkersen var også med til Sverige: «Jeg er veldig importert over hvor raskt våre sjåfører klarte å tilpasse seg til å delta i et slikt live løp. Det er noe helt annet enn hva de er vant til hjemme der de vanligvis kjører. Her er det nytt utstyr, masse folk og kameraer som blir presset helt opp i ansiktet deres til enhver tid. Det er derfor utrolig hvor bra alle klarte å prestere. Vi gleder oss til å delta på flere slik arrangement!»

Dette eventet var en stor suksess. De var også live dømming, hvor hvert land stilte opp med hver sin steward. Det var Mats Strand som representere Norge.

Både FIA og alle involverte var meget fornøyde. Og det vil nå planlegges for NEC 2025 som vil skje på Island.

Dette viser at Norge har mange sjåfører som kan hevde seg i de store internasjonale konkurransene.