Stor spenning foran norsk EM-runde

img_7303_500.jpgMed norske førere på topp i alle tre EM-klasene og større interesse for rallycross enn noen gang, venter arrangøren av den norske EM-runden på Lånkebanen på Hell i Stjørdal spent på helgen 25.-26.  juni.

-Vi er klare til å ta i mot EM-sirkuset. Vi vil ha over 300 funksjonærer i sving, og vi er godt forberedt, kan leder av hovedkomiteen for EM-runden, Steinar Vordal fortelle. Det er NAF Motorsport
Trøndelag som er formell arrangør av EM-runden, men funksjonærer fra alle klubber i Trøndelag, ja helt opp til Lofoten, stiller opp for at EM-runden skal bli vellykket. Det har ikke vært norsk EM-runde siden 2008, så forventningene er store.-Dette er nytt for mange av oss, men vi har veldig mange flinke bilsportsfunksjonærer i Trøndelag. Vi har hatt som mål å rekruttere flest mulig fra vårt eget distrikt, og gi disse har fått opplæring. Vi opererer faktisk med en ganske lang liste over reserver når det gjelder viktige funksjoner på selve banen, kan sikkerhetssjef Steinar Nilsen fortelle.

Lånkebanen har eksistert siden 1989, men noe så stort som en EM-runde i rallycross har man aldri hatt på banen som ligger på Hell i Stjørdal kommune. Banen har blitt oppgradert i løpet av de to siste årene til en standard som er i helt i toppen når det gjelder europeiske rallycrossbaner. Internasjonalt har det vakt atskillig oppsikt at man har valgt å markedsføre løpet som Rallycross In Hell. Det er ikke til å stikke under en stol at det kan gå skikkelig hett for seg i denne publikumsvennlige sporten.
Norsk suksess
Etter de tre første rundene i årets mesterskap har norske førere sørget for en fantastisk markedsføring av sporten. Frode Holte (28) fra Mandal gikk til topps i siste runde i Frankrike og leder selveste «Keiserklassen» SuperCars. Unge Mats Lysen (19) fra Kongvsinger sørget for dobbelt norsk seier i det løpet. Dermed vil det være en revansjelysten Sverre Isachsen som kommer til Lånkebanen. Isachsen er europamester de to siste årene, men ligger nå nede på en 5. plass sammenlagt før neste batalje på Lånkebanen.

Også i klassen Super1600 er det norsk ledelse. Der topper bergenseren Andreas Bakkerud (19) etter å ha vunnet to runder og tatt en andreplass så langt. Bakkerud vant konkurransen «Årets Bilsportstalent» i Norge i fjor, og regnes som et av våre fremste talenter. Til daglig er han tilknyttet Petter Solbergs rallyteam som mekaniker.

I klassen TouringCars er det Lars Øivind Enerberg (20) fra Toten som topper. han har vært totalt overlegen med seier i alle tre rundene så langt, og er dermed storfavoritt i Trøndelag 25.-26. juni.

Alle de tre EM-lederne er ventet til Lånkebanen allerede mandag 6. juni da det arrangeres trening på banen. Det er en måneds EM-pause akkurat nå, og dermed er det god tid til å overhale biler, teste og forberede seg foran den norske runden.

Mer om den norske EM-runden

Rallycross in Hell på Facebook