Stor suksess for Next Generation

EVEN Management sin satsing Next Generation er snart ferdig med sitt andre år, og prosjektet som samarbeider med Norges Bilsportforbund, har vært en stor suksess.

Det var foran 2020-sesongen av Next Generation så dagens lys med en unik talentsatsing i regi av EVEN Management, som er et anerkjent og norsk mangementselskap i internasjonal rallysport. De fire utøverne som ble plukket ut til Next Generation var Karl Peder Nordstrand, Oskar Biksrud, Benjamin Fuglesang og Dennis Bjerke, og mye av opplæringsfilosofien går på å bruke simulator til å bli bedre bilsportutøvere. Og da verden stengte ned på grunn av den globale pandemien, tok det helt av med simulatorkjøring over hele verden, og Next Generation var i førersetet.

Norges Bilsportforbund har samarbeidet med Next Generation siden starten, men formaliserte samarbeidet foran 2021-sesongen. Norges raskeste landslag, Team Norway, er nå en offisiell og økonomisk samarbeidspartner til Next Generation, og alle de fire utøverne er også en del av Juniorlandslaget til Team Norway.

Selv om alle sesongene ikke er over ennå, kan Next Generation allerede nå se tilbake på et år med mye suksess. Alle utøverne har imponert i ulike esport-konkurranser, og Benjamin Fuglesang, Oskar Biksrud og Dennis Bjerke har gang på gang vist at de er blant Norges beste gokartførere. Karl Peder Nordstrand har gjort stor suksess i det internasjonale mesterskapet FIA Cross Car Academy Trophy. Og nå i høst forsøker Oskar Biksrud å kvalifisere seg til verdens mest prestisjefylte simracingmesterskap, Porsche Esports Supercup.

-Dette har vært nok et innholdsrikt år for Next Generation med utallige timer i simulatoren, workshops, samlinger og konkurranser over hele Norge og Europa. Og året er ennå ikke omme, forteller Marius Erlandsen fra EVEN Management.

Nylig ble det også arrangert en kjøresamling på Starmoen utenfor Elverum, hvor de fire utøverne fikk prøve seg bak rattet på en rallybil, med kyndig veiledning av både Ole Christian Veiby og Steve Røkland.

-Vi er veldig glade for at EVEN Management har satt i gang denne unike satsingen på fire unge talenter, og vi støtter så godt vi kan. Det er også imponerende å se hvor aktive de fire Next Generation-utøverne er til å trene med vår landslagstrener Jan Åge Asgrimsplass. Det viser en stor vilje til å lykkes, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund, Atle Gulbrandsen.