Stor suksess for Solberg-show

telenor_arena_480.jpgDet ble stor suksess for Solberg Extreme Motorshow med fullsatte tribuner i Telenor Arena på lørdag. Det vil si at 15 000 mennesker fikk se et show som man sent vil glemme.

Selv om det var høy showfaktor var det allikevel noen dueller av stor sportslig interesse. Slik sett var finalen i WRC-klassen mellom Andreas Mikkelsen og Anders Grøndal et høydepunkt. Andres Mikkelsen hadde vært i England og hentet hjem sin Ford Focus WRC som står for salg. Med den slo han først ut Mads Østberg, før han møtte Grøndal i finalen. Grøndal på sin side slo ut Thomas Schie som hadde børstet støv av sin Ford Focus WRC. I finalen var Mikkelsen fantastisk, og Grøndal måtte se seg slått.

henning_s_telenor.jpg

I rallycross divisjon 1-finalen møttes Sverre Isachsen og superveteran Per Eklund. Isachsen hadde problemer med å runde tønner, og dermed forsvant dem. Det gjorde det hele enklere for Per Eklund som vant med sin Saab.

Før denne finalen hadde Isachsen slått ut Andreas Eriksson og Camilla Antonsen. Eklund på sin side hadde parkert Guttorm Lindefjell og Morten Bermingrud. I sistnevnte duell var nok Bermingrud best, men den noe spesielle juryen ga Eklund såpass fratrekk i tiden ut fra stilen at han vant.

Også Tommy Rustad gjorde stor suksess med Eklunds Saab. Tommy slo først ut Mattis Ekström som kjørte Ford Fiesta, før han slo ut ytterligere en svenske da han møtte Per-Gunnar Andersson i semifinalen. I finalen i den gyllende ligaen møtte Tommy Marcus Grönholm, og det ble igjen seier til årets STCC-vinner.

I juniorklassen i rally var det Pontus Tidemand som tok seieren mot Eyvind Brynildsen i finalen. I denne klassen kjørte man Subaru Impreza Cup-bil. Pontus slo først ut Marius Aasen, mens Brynildsen parkerte Sveinung Bieltvedt.

I juniorklassen (racing/rallycross) møttes Mats Lysen og Stian Paulsen i finalen, og der var det årets Bilsportsutøver, Mats Lysen, som tok seieren. han slo først ut Pål Varhaug, mens Paulsen slo ut Anders Krohn. Disse kjørte en noe spesiell bil, nærmest en shortcar med et lite karosseri som er en kopi av Ford Fiesta.

I supernasjonal var det årets doble norgesmester, Stuan Haugan, som stakk av med seieren. Han møtte Terje Morstad i finalen.
petter_telenor.jpg

I tillegg til dette var det en rekke andre morsomme dueller og show. Høydepunktet for mange var nok lyden av Arne Fredlys Ferrari formel 1-bil. en bil av et slikt kaliber har aldri vært i aksjon i Norge.