Stort Shortcar-felt på Rudskogen

shortcar 15 rudsk mai
De to første Racing løpene i årets Shortcar sesong ble i helgen kjørt på Rudskogen. Hele 28 biler stilte til start. Med et slik startfelt ble det stor spenning og en smule trangt inn i første sving.

På tidskvalifiseringen var det Torgeir Jakobsen som var raskest i Shortcar Extreme.
Han hadde da Pole Position i finalen lørdag. Været var utfordrene, med regn og glatt føre. Det ble safetycar etter 3 runder og den slapp ikke opp feltet igjen før det var bare en runde igjen. Det ble en spennende fight mellom de tre i teten, og Julius Slatlem stakk av gårde med seieren. På andreplass kom Martin Haugberg og tredjeplassen gikk til Sivert S.Johansen.

På søndag var det klart for nytt løp. Startoppsettet på dag 2 er etter resultatene av løpet på dag 1. De sju første blir snudd, deretter er det etter tid. Dette gjorde at Jan Arild Grandetrø startet i Pole Position. Sivert S.Johansen fikk en god start og var raskt oppe i ledelsen. En ledelse han holdt helt inn til mål. På andreplass kom Julius Slatlem og på tredjeplass kom Rune Hansen. Hansen kjørte seg imponerende opp til 3.plassen fra 24 startspor.

I Shortcar Bandit var det også imponerende kjøring. På lørdag var det Stian Frydenlund som stakk av med seieren. I søndagens løp var det Malin Jahnsdatter Blad som tok førsteplassen, med Per Anders Johansen på andreplass og Stian Frydenlund på tredjeplass.

Neste løp for Shortcar blir rallycross hos NMK Melhus, 27. og 28. juni.