Strålende fornøyd med fjerdeplass

mollerbil-3.jpgMøller Bil Motorsport ble nummer fire i lørdagens runde av det tyske langdistansemesterskapet VLN på Nürburgring Nordschleife.

Det norske teamet startet fra femte startposisjon i sin klasse, og det var Atle Gulbrandsen som startet løpet. Han var oppe på andreplass allerede på den første runden, og kjempet en jevn kamp med den ene Opel’en fra Kissling-teamet, hvor de byttet på å være nummer to og tre i de neste rundene. Men allerede tidlig skjedde det så mange ulykker på banen, at kjøringen ble svært preget av alle gulflaggsonene, og etterhvert valgte også arrangøren å stoppe hele løpet.

I omstarten var det Kenneth Østvold som satt bak rattet i Møller Bil Motorsports Audi TT, og han kom ut på en fjerdeplass i klassen. Østvold kjørte så noen svært sterke runder på under ni minutter, før Håkon Schjærin tok over. Schjærin kjørte også veldig fort, og tok igjen bilen på tredjeplass like før mål.

– Da trodde vi faktisk at vi hadde blitt nummer tre i løpet, men så viste det seg at arrangøren la sammen tidene fra før og etter rødflagget. Og dermed ble vi klassifisert på en fjerdeplass, bare 12 sekunder bak tredjeplassen og 19 sekunder bak andreplassen, forklarer Schjærin.

Møller Bil Motorsport var uansett strålende fornøyd med denne fjerdeplassen etter svært god kjøring, gode depotstopp av mekanikerne og en bil som fungerte feilfritt fra start til mål.

– Vi hadde ikke marginene på vår side i dag, rett og slett. Vi var spesielt uheldig med en del gulflaggsoner, hvor vi tapte vesentlig mer tid enn våre konkurrenter, men slik er racing og det får vi ikke gjort noe med. Vi gjorde uansett et svært godt løp som vi er fornøyde med. Gjestemekanikerne gjorde også en strålende jobb, og det var morsomt å ha med en stor gjeng med ferskt fagbrev fra Møller Bil som gjester, sier Schjærin.

Det var Raeder-teamet med en Audi TT som vant klassen for biler med 2,0 liters turbomotorer i lørdagens 4-timersløp, og løpet kan du se på Sport1 (tidligere DSF) den 19. oktober klokken 17.30.