Strålende NM- og NC-runde i Crosskart

NMK Nore og Uvdal var tilbake som arrangør for NM og NC i Crosskart. Sist de arrangerte dette var i 2017 og det var et strålende come-back som arrangør. Deltagere stortrivdes på Smådølbanen når 3. runde i NM og NC ble arrangert i helgen.

Espen Isaksætre fra KNA Solør Motorsport har virkelig fart i kroppen om dagen. Etter 2. plass i EM Rallycross i Portugal, slo han til med seier på Smådølbanen i Crosskart Xtreme. Etter at Espen bestemte seg for satsing kun internasjonalt i Rallycross, har han valgt å kjøre Crosskart Xtreme på nasjonalt plan. Han har ikke vært på pallen de to første NM-rundene, men fant seg godt til rette på Smådølbanen. Han vant foran Alexander Wiik fra NMK Gardermoen og Marius Vardeberg fra KNA Kongsvinger. Nikolai Haldammen fra KNA Kongsvinger leder NM foran Markus Gimle Enger (NMK Krabyskogen) og Jan Emil Wilsberg (KNA Kongsvinger).

Dennis Vik fra NMK Konsmo fortsetter å imponere i Crosskart Xtreme Jr. Han vant alle sine omganger og A-finalen, som han har gjort de to forrige rundene. Henrik Farmen fra NMK Hønefoss har en tredjeplass fra Konsmo-løpet, men tok denne helgen et steg opp og ble nummer to, mens Anniken Lindfjord fra NMK Elverum denne gangen ble nummer tre etter to andreplasser fra de første rundene. Vik leder dermed norgescupen med god margin foran Lindfjord og Farmen.

En annen som fortsetter sin seiersrekke er Mats Samuelsen Lislevand fra NMK Konsmo. I 650 ccm klassen tok han sin tredje seier på rad og leder dermed NM suverent. Sondre Brendryen fra NMK Melhus ble nummer to og Thomas Lohne fra Asker og Bærum Motorsport som kjørte sitt første løp for året, ble nummer tre.

I 250 ccm var det Simen Rønning Billingsø fra KNA Kongsvinger som trivdes aller best på Smådølbanen med full pott i innledende og seier i finalen. Han tar dermed sommerferie i NM-ledelse. Ferdinan Hjertstedt fra NMK Aremark ble nummer to og Sebastian Myhr Bjerkli fra NMK Melhus nummer tre.

Jonas Sørli, NMK Aremark og Simen Johansen fra NMK Grenland lå likt i ledelse i NM-sammendraget i 125 ccm før dette løpet. Men det var ingen av disse som var best til slutt på Smådølbanen. Patrick Ruud fra NMK Gardermoen fant rytmen på banen og vant foran Vetle Try fra NMK Konsmo og Jonas Sørli. Sørli leder nå NM i klassen foran Simen Johansen og Vetle Try.

I norgescupen for 85 ccm fortsatte Linus Gimle Enger fra NMK Krabyskogen sin gode kjøring fra Konsmo-løpet hvor han ble nummer to, og denne gangen gikk han helt til topps. Og det til tross for at han var syk når løpet startet. Han ble i bedre form utover helgen og må vel sies å være i «toppform» når man vinner løpet. Han vant foran Håkon Jacobsen Lund fra NMK Hamar og Jørgen Sørli fra NMK Aremark. Sørli leder Norgescupen Peder Johansen (NMK Grenland) og Gimle Enger på en delt tredjeplass med Lund.

Crosskart Mini kjørte som gjesteklasse Resultat Crosskart Mini.