Strålende på Rudskogen

roger_hermansen.jpgBåde været og racingen var strålende under dagens NM-runder i racing på Rudskogen Motorpark i Rakkestad

Strålende vær, bra med tilskuere, underholdende racing, heftige biler og et meget godt gjennomført arrangement er fasiten etter dagens NM-runder i racing på Rudskogen. Spesielt GT-klassen har blitt severdig de siste årene, og hårene reiser seg på tilskuerene når mer enn 20 av de heftigste GT1 og GT2-bilene kjemper om plasseringer i høye hastigheter. I denne klassen finner man superbiler som Porsche 911, Dodge Viper og Chevrolet Corvette – i tillegg til noen svært publikumsvennlige biler som en Opel Astra fra det tyske DTM-mesterskapet, en Jaguar S-Type fra det tidligere tyske mesterskapet V8 Star og en brutal Audi S1.

I den første finalen var det Roger Hermansen (bildet) som gikk helt til topps med sin strøkne Porsche 997 GT3 Cup S, og det til tross for at han deltar i GT2-klassen som på papiret er litt langsommere enn bilene i GT1.

-Et perfekt løp, og min første totalseier med den nye bilen. Jeg slet litt med festet på slutten, men klarte å holde unna. Dagen ble jo heller ikke noe dårligere av at det var et veldig godt gjennomført arrangement, skryter Roger Hermansen, som vant den første finalen foran de to Corvette-førerne Frode Alhaug og Rune Ydstebø (som var beste GT1-bil).

I den andre finalen var det Pål Richard Eidsvold i en litt eldre, men like heftig, Porsche 911 GT2 som gikk helt til topps foran Sveinung Tinnes-Mork (som var best i GT2) og Roger Hermansen. Roger Hermansen toppet helgen med å også vinne de to finalene i gjeseklassen Porsche Club Racing.

GT3 og GT4 kjørte også på Rudskogen, og der var det Christer Gislerud i Porsche 911 GT3 Cup som var best i GT3 i begge løpene, mens pappa Steffen vant begge løpene i GT4 med sin Super Touring BMW 320.

Også i klassen Seven Racing var det underholdende racing, og der gikk Ronny Vestengen som vant det første løpet. I løp to gikk regjerende Norgesmester Torbjørn Lunden Bjerke helt til topps, mens André Falkenhaug ble nummer to i begge finalene. I Formula Basic var det Elling Sebastian Aarvik som vant den første finalen, mens Olav Opås gikk til topps i den andre. Den siste klassen som deltok på Rudskogen var Standard Production, og der var det Erik Helgerud som vant begge finalene.