Stygg smell for Andreas Mikkelsen

FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2015 - WRC FINLAND
Det ble bråstopp på den femte fartsetappen for Andreas Mikkelsen under Rally Finland. Det er uvisst om 26-åringen får reparert bilen og kan stille til start igjen i morgen.

– Jeg synes det var vanskelige forhold i dag. Enkelte steder var det godt feste, mens andre steder var det dårlig feste. Derfor forsøkte jeg å kontrollere og slapp gassen i en venstresving, hvor jeg normalt kan holde full gass når forholdene er bra. Dessverre var det ikke nok bare å slippe gassen. Vi mistet festet, og dro av og begynte å rulle inn mot skogen. Selv om dette er utrolig kjedelig, så er det en del av gamet i rally, sier Andreas.

VW Motorsport-føreren, som ligger på andreplass i VM, sa før løpet at han trodde Rally Finland ville bli et vanskelig løp – selv om målet var å kjempe i toppen. Og han viste på publikumsetappen torsdag kveld at han hadde til hensikt å slåss om en pallplass. Med tredjetid, kun åtte tiendedeler bak teamkamerat Sebastien Ogier, som vant åpningsetappen, var han med fra start. Men på SS5 rullet han altså ut av tetkampen. Selv om smellen var kraftig, gikk det heldigvis bra med både han og kartleser Ola Fløene.

– Det gjorde egentlig ikke så vondt, men det er verre med bilen. Den er ganske kvestet, sier Andreas, som er usikker på om skadene på bilen lar seg reparere slik at han kan stille til start igjen i morgen. Hvis ikke sikkerhetsburet er skadet, skal det imidlertid mye til for at de ikke klarer å få bilen på veien igjen – selv om VM-toeren er ute av tetkampen i Finland.

Hvor mange ganger bilen gikk rundt, er han usikker på.

– Jeg hørte bare noen kraftige smeller, og fikk bare med meg blå himmel og skog. Alt gikk så fort, før bilen stoppet i skogen, sier Andreas, mens mekanikerne undersøker bilen for skader.