Subaru Cup i Numedalsrally

andreas-mikkelsen_ss1_460.jpgDet går mot en spennende runde i Subaru Cup i lørdagens Numedalsrally. Skal det bli en duell mellom Andreas Mikkelsen og Trond G. Svenkerud, som så langt har vunnet hver sin runde?

I fjor ble Andreas Mikkelsen og hans kartleser Ola Fløene totalvinner av Numedalsrally, da de kjørte i WRC-klassen. I år vant de første runde av Subaru Cup, og de leder sammenlagt.

Trond G. Svenkerud ble vinner av klassen for de tohjulsdrevne bilene i Numedalsrally i fjor, og han vant andre runde av årets Subaru Cup. Sammenlagt ligger han tre poeng bak Mikkelsen. Det er uten tvil klart for superduell mellom de to Subaru-førerne på lørdag.

Siden forrige runde, Rally Hadeland, har Mikkelsen kjørt Rally Norway, mens Svenkerud har hatt en rolig periode. Både de, og de 17 andre deltagerne i Subaru Cup ser frem til det som ofte betegnes som vinterens vakreste rallyeventyr. Numedalsrally, som i år kjøres for 20. gang med NMK Nore & Uvdal som arrangør, er en favoritt blant deltagerne. Løp har fantastiske etapper, både nede i dalen ved Rødberg og Uvdal, og også oppe på fjellet der den legendariske Smådøl-etappen kjøres.
Den nye Subaru Cup, der samtlige deltagere kjører helt identiske biler, har blitt en kjempesuksess. 20 førere har så langt vært med, og 19 starter på lørdag. De beste deltagerne hevder seg også i toppen av NM for gruppe N over 2000 ccm 4WD. Andreas Mikkelsen leder NM etter to runder, mens Trond G. Svenkerud ligger på en 4. plass.

I første runde, Sigdalsrally, var det som nevnt Mikkelsen som var best av Subaru Cup-førerne. Da var det svenske Jerker Axelsson som ble nest beste poengplukker, foran Thomas Kvam.
I Rally Hadeland var det meget vanskelige forhold. Det snødde hele dagen, og det var en absolutt bakdel å starte tidlig. Den som ble best av Subaru Cup-førerne var Trond G. Svenkerud. Han ble fulgt av Trond Lyseng og Andreas Mikkelsen.

Bak Mikkelsen og Svenkerud i teten, følger Trond Lyseng, Jerker Axelsson og Kenneth Johnsrød etter disse to første rundene.

I Numedalsrally blir det en ekstra rosin i pølsa, når administrerende direktør Arne Berg i Subaru Norge AS har utfordret selskapets eier, Nils Petter Gill til duell. Gill stiller med Henning Solbergs kartleser Cato Menkerud i sin bil, mens Arne Berg har med seg erfarne Petter Vegel.

Samtlige deltagere i Subaru Cup stiller med helt like forutsetningene. Bilene er helt identiske. Det er en Subaru Impreza Sti 2,0 turbo. I utgangspunktet rigget etter det internasjonale gruppe N-reglementet, men med restriksjoner som for eksempel standard gir og differensialer. Dette er gjort for å redusere kostnadene. Bilene har allikevel en effekt på 282 HK motoren har et dreimoment på 580 Nm. Bilene har seks trinns tettsteget girkasse med elektronisk senterdifferensial med ti forskjellige innstillinger.