Subaru Cup på "Injection" onsdag

svenkerud_kvam_rudskogen_460.jpgMotorsportmagasinet «Injection» (program 235) vises på SportN onsdag 9. september kl. 19.00 med reprise søndag 13. september kl. 12.10. Programmet vises også på Viasat Sport onsdag  kl. 18.30 med reprise lørdag kl. 20.00.

• SUBARU CUP ASFALTRACING – VÅLERBANEN

Rallyførerne i Subaru Cup bød på stor underholdning da klassen gjestet STCC-løpene på Vålerbanen. Subaru Cup er den eneste klassen i nordisk bilsport som omfatter både rally og asfaltracing – og løpene på Vålerbanen viste at både biler og sjåfører fungerer i begge grener.

Andreas Mikkelsen vant det første løpet med klar margin, men bak ham ble det kjempet knallhardt. Løpet ble kjørt på regnvåt bane og de fleste førerne hadde en eller flere visitter utenfor banen underveis. Trond Svenskerud fra Hamar, som er den eneste som har slått Mikkelsen i årets sesong, tok tilslutt 2.plassen etter å ha passert baneracingspesialisten Erik Helgerud.

I det andre løpet fikk Mikkelsen en kjempesladd i sjikanen og da benyttet 18-årige Pontus Tidemand anledningen til å stikke forbi med en tøff passering. Pontus er sønnen til Maud Solberg, som er gift med Henning Solberg, og dette var hans første seier i Norge. Løpet ble preget av flere avkjøringer og safety car måtte på banen for å rydde opp i flere hendelser. I siste runde snurret tre førere samtidig og svenske Jerker Axelsson kunne ta 3.plassen-