Subaru trekker seg fra rally-VM

swrt_3.jpgSubaru trekker seg fra rally-VM med umiddelbar virkning. Dermed er det usikkert hva som skjer med Petter Solberg neste år.

-I’ll be back!, er den korte beskjeden Petter Solberg har lagt ut på sin side på Facebook.

På kort tid har tre japanske bilfabrikanter trukket seg fra VM-satsninger. Først la Honda ned sin formel 1-virksomhet, og deretter har Suzuki og Subaru trukket seg fra rally-VM. I Alle de tre tilfellene er det den globale finanskrisen som blir brukt som argument.

-Det er selvfølgelig beklagelig at Subaru trekker seg fra VM. Jeg håper imidlertid at det ikke betyr at Petter Solberg blir borte fra sporten neste år. Han er et fyrtårn i vår virksomhet, sier Bilsportforbundets generalsekretær Arild Antonsen. Han mener også at 2009 vil bli et mellomår, og at det vil bli flere fabrikker som vil involvere seg i VM fra 2010.

-Med regelendringen som ble vedtatt på fredag som sier at WRC-biler fra 2010 blir basert på dagens S2000-reglemetet med visse og enkle modifikasjoner, tror jeg vi vil få et løft for rallysporten igjen. Det er mange fabrikker som har S2000-biler allerede og flere er under utvikling. Jeg registrerer også at Prodrives David Richards har uttalt at Prodrive vil arbeide ofr å komme tilbake med et VM-team fra 2010, sier Arild Antonsen videre.

Det at Subaru trekker sitt VM-team fra neste år vil ikke få noen betydning for den satsingen det norske teamet Adapta og Mads Østberg skal gjøre.

– Vi har fått de nødvendige forsikringene fra Prodrive om at Subarus exit fra WRC ikke har noen betydning for vårt program. Vi vil få den samme – om ikke enda bedre – oppbacking fra Prodrive etter denne beslutningen, forteller teamsjef Morten Østberg.
I et intervju med VG Nett sier Østberg at de gjerne tar i mot Petter Solberg i sitt team neste år.

Petter Solberg selv har foreløpig ikke kommentert situasjonen.

Prodrive, som har drevet Subarus VM-team, bekrefter at de vil fortsette sin support til en rekke kunder i både 2009 og fremover. I løpet av de siste 15 årene har Prodrive solgt rundt 500 rallybilder til mer enn 400 kunder i 47 land.

I en pressemelding fra Fuji Heavy Industries (FHI), som eier Subaru, heter det at beslutningen om å trekke fabrikksteamet fra WRC ikke får noen konsekvens for Subarus involvering i gruppe N og Production-VM.Beslutningen får heller ikke noe å si for den nye norske Subaru Cup som lanseres fra neste år.