Suksess med ny bil for Herbjørn

H_Haug_16_04_2
I helga var det sesongstart for rallycross-sjåføren Herbjørn Haug, og med nybygd Ford Puma løpsbil ble det en strålende helg for Haug og teamet.

 

Herbjørn reiste hjem fra 1. og 2. NM-runde i bakkeløp i Vikersund med to pallplasser og 38 NM-poeng. Haug ligger med det på andreplass i NM-sammendraget i bakkeløp i sin klasse.

 

Det var en spent Haug som på lørdag sto på startstreken og endelig skulle få måle krefter mot sine konkurrenter. Haug følte han fikk god flyt i deler av traseen, men slet litt med å finne bremsepunkter inne i unnarennet. Likevel kjørte han jevnt og kjørte inn til tredjetid i alle de tre innledende omgangene. I finalen ble det en ny tredjeplass på Haug bak Stian Haugan og Hans-Jøran Østreng. – Bilen fungerer akkurat som den skal, så det er bare jeg som må kjøre meg inn litt i den, kommenterer Haug. – Vi er med å kjemper i toppen hele veien, og vet hvor vi har tapt tid, så dette er veldig bra. Det er herlig å åpne NM med en pallplass.

 

Søndag var det duket for årets andre NM-runde i bakkeløp. Haug åpnet dagen med et kjempehopp og endte på en andretid i sin klasse. Bilen fikk seg en trøkk i det harde nedslaget, men dette skulle raskt komme i skyggen av et en av mekanikerene til Haug hadde kolapset i teltet og måtte til undersøkelser på sykehuset. Når man fikk positive tilbakemeldinger fra ambulansepersonellet og det var klar beskjed fra mekanikeren om å kjøre billøp så ble all innsats satt inn for å fikse bilen før andreomgang.

 

Haug sender en stor takk til ambulansepersonell og alle som stilte opp både for å få bilen klar til start og for å hjelpe mekanikeren. Heldigvis gikk alt bra, bilen ble startklar og mekanikeren kom tilbake til arenaen akkurat i tide til å få med seg andreomgang for klasse fire. Han var utmattet, men etter forholdene i god form.

 

I andreomgang kjørte Haug inn til tredjetid og lå på andreplass sammenlagt før finalen. I finalen hadde Haug god klaff, men det holdt ikke helt inn mot bakkeløpsspesialisten Stian Haugan, som sikret seg nok en seier i bakkeløp. Haug kjørte imidlertid inn til en god andreplass og klatret med det opp på andreplass også i NM-sammendraget. Stian Haugan leder NM med 54 poeng foran Haug med 38 poeng. Deretter følger Hans-Jøran Østreng og Olav Fredriksen på delt tredjeplass med 32 poeng.

 

NM i bakkeløp avsluttes med to løp i Larvik 1. og 2. oktober. Men før det skal Haug måle krefter mot konkurrentene i rallycross NM. Rallycross NM åpner 14. og 15. mai i Grenland. – Selv om jeg ikke følte jeg fikk 100 % klaff i Vikersund i helga så hadde vi god flyt, og bilen fungerer veldig bra. Vi satser primært på rallycross så helgens resultater lover veldig bra for åpningen av rallycross NM, nå gleder vi oss veldig, avslutter en fornøyd Haug etter helgen.