Suksess for Østgaard

BARC Formula Renault R05 Rockingham Aug 10/11
Tommy Østgaard (20)  dominerte fullstendig under Michelin Clio Cup-serien sist helg. Motortalentet har sikret seg totalt seks av seks seiere i Roadcar-klassen i den nye britiske Michelin Clio Cup etter å ha vunnet to nye løp på Rockingham Motor Speedway 10.-11. august.

Østgaard opprettholdt seiersrekken og dominansen i serien etter to spennende løp. I tillegg til å vinne begge løpene ble han også kåret til «Driver of the meeting».

Det var to nesten identiske løp. Østgaard kvalifiserte seg først til begge løpene, men måtte jobbe seg opp til ledelsen igjen da han hans britiske team-kamerat i SWB Motorsport, Sam Randon, tok seg forbi i begge startene.

– Jeg hadde to dårlige starter og datt ned til andreplass. Men heg beholdt roen og kjørte meg opp i ledelsen etter noen runder. Derfra klarte jeg å opparbeide en luke som jeg økte frem til mål i begge løpene, forteller Langhus-gutten.

 

– Høyere nivå

Han er innstilt på å jobbe like hardt som før, selv om han er godt fornøyd med seierne så langt.

– Nivået blir bare høyere og høyere, så jeg må fortsette å jobbe hardt for å holde meg foran. I tillegg til mye fysisk trening jobber jeg tett med «iZone Driver Performance», Storbritannias ledende treningsanlegg for racing-førere. Anlegget er utviklet av tre ganger verdensmester Andy Priaulx, og er blitt en vesentlig del av mine forberedelser til løp, sier Østgaard.

– På iZone trener jeg blant annet på en avansert simulator hvor banene og bilen er identisk til virkeligheten, med avansert teknologi man ikke kan benytte når man kjører i virkeligheten, poengterer han.

 

Stolt trener

Neil Riddiford, trener og markedsdirektør for «iZone Driver Performance», lar seg imponere av nordmannen.

– Vi har jobbet med Tommy i over 18 måneder nå, både i formula-biler i fjor og i Michelin Clio Cup-serien i år. Hans profesjonalitet og dedikasjon fortsetter å imponere meg, sammen med hvor rask han er. Vår teknologi og støtte hjelper førere å få kjennskap til nye baner og utvikle en løpsplan for å sikre at de er så godt forberedt som de overhodet kan være når de sitter i bilen, sier Riddiford.

Østgaard får skryt for både talentet og hvordan han forholder seg til arbeidsoppgavene.

Vi har en enkel filosofi. Talent – Struktur – Plan – Gjennomføre – Vurdere – Vinne! Det er flott å jobbe med en fører som forstår viktigheten av dette og som systematisk gjør dette på banen, sier Riddiford.

 

– Gir absolutt alt

Østgaards neste løpshelg er på Brands Hatch Indy 21.-22. september. Der håper han å gjenta sukssen fra Rockingham, og samtidig sikre seg alle seierne i årets serie.

– Det blir spennende å kjøre på en så historisk og ikonisk bane som Brands Hatch. Det er enda en bane jeg aldri har vært på før, så treningen på iZone kommer til å bli viktig. Jeg har stor tro på at jeg nok en gang kan stå øverst på pallen og er klar for å gi absolutt alt for å realisere det.

Østgaard ønsker å gi en spesiell takk for at han har stilt til start i årets sesong.

– Jeg vil takke det norske IT-selskapet Marcello for støtten i år, som har fått meg til start i årets sesong. I tillegg har teamet jeg kjører for, SWB Motorsport, gjort en fantastisk jobb så langt. Bilen har vært helt perfekt. Jeg er ikke bekymret for at den ikke vil være det på Brands Hatch heller, avslutter han.

(Foto: Paul Davies Photography)