Suksess i pøsregn, sol og snø

vikedal-5.jpgRallycrossen lørdag på Vikedal Motorbane ble kjempespennende, selv om det var seks-sju grader i lufta og pøsende regn. Søndag kom snøbygene. Mange førere roset arrangøren NMK Vikedal for et godt sgjennomført arrangement.

Bjørn Magne Moland Enge, Johny Brådli, Håkon Tveit, Trygve Hustvedt Lærdal og Marius Bergfjord vant sine klasser på Vikedal Motorbane denne helgen.

For Bjørn Magne Moland Enge ble det en ny positiv opplevelse.
-I fjor startet jeg rett på NM, nå har jeg fått kjørt to løp før NM-sesongen er i gang, og det er positivt. I tillegg fikk han kjørt bilen på vått føre.
-Selv om det var både vått og kaldt her i dag, er det positivt å få testet på vått, vi jobbet med dekk, og syns vi fikk det stadig bedre til utover dagen.

Daniel Holten startet der han sluttet i Bergen. I sitt første heat på Vikedal Motorbane i sin nye Citroen Saxo, kjørte han inn til seier og beste tid i supernasjonalklassen. Også i andre og tredje omgang vant han sine heat, før han skle ut i grøfta i finalen.
-Masse god trening for meg, litt synd at jeg ikke fikk fullført finalen, men heldigvis ingen skader på bilen.
Mange var imponerte over Daniel sin kjøring, men en som overraska alle var Skjalg Lothe fra KNA Haugalandn som kom til Vikedal Motorbane i ein nybygd BMW. Til slutt ble han nummer to etter Moland Enge.
-Overrasket selv også, og selv om vi manglet både rett innstilling på bilen og skikkelige dekk, gikk det over all forventning.
Geir Harald Skeie (bildet) ble nummer tre, mens nykommerne i supernasjonal i NMK Vikedal Per Magne Flatebø, og Kenneth Johansen ble nummer åtte og ti. For Kenneth Johansen ble det stopp etter starten i andre omgang.
-Heldigvis var det bare et kryss på mellomakslingen som røk, men det dummeste var at jeg ikke fikk kjørt mer her i dag.

Brådli til topps
I rallycross nasjonal gikk Jonny Brådli til topps og var fornøyd. A-finalen vant han med klar margin.
-Hadde fått på plass de rette dekkene til dette løpet, og disse var mye bedre enn de jeg kjørte på i Bergen.
Nykommeren i klassen Hallvard Finnvik var den av førerne fra NMK Vikedal som gjorde det best, og selv om han var nervøs foran start var han fornøyd med både innledningsheatene og A-finalen.
-Har lagt så mye penger i dette at da jeg kom meg til A-finalen valgte jeg å ta det med ro for å unngå skader på bilen.
Lørdag ble det også kjørt klubbløp i bilcross junior for NMK Vikedal sine førere. Håkon Tveit vant løpet, foran Thomas Nonslid og Joakim Rønnevik.

Endelig full klaff
I søndagens runde i Vestlandsmesterskapet var NMK Vikedal-føreren Trygve Hustvedt Lærdal ute etter å rette opp den svake starten i mesterskapet. Etter innledende stod han bokført med 27 poeng og A-finaleplass i juniorklassen.. I finalen gikk han rett i tet og ble der.
-Endelig fikk eg klaff, var han første kommentar da han kom ut av bilen etter målgang.
-Jeg har vært på pallen tidligere, men aldri vunnet, så dette var skikkelig herlig.
Vant gjorde han foran Tor Ivar Netlandsnes NMK Kvinesdal og Preben Myklebust NMK Egersund.
Sammenlagt i Vestlandsmesterskapet er Trygve Hustvedt Lærdal nå oppe på andre plass.
I bilcross var det NMK Bergen-føreren Marius Bergfjord som gikk til topps, i sin første sesong i bilcross senior. Han vant alle sine innleiingsheat og var den eneste som stod med 30 poeng i finalen.
-Helt utrolig, var hans kommentar.
Hva som stod under panseret på bilen, som var heilt suveren i klassen, ville han ikke ut med.
-Nei, det er hemmelig.
En annen som var fornøyd var NMK Vikedal-føreren Stian Lilleskog.
-Første bilcrossløpet på fem år, og så en andreplass. Kjempegreier.
NMK Vikedal-førerne Per Gaute Østbø og Hans Kristjan Kristjansson hadde en batalje om tredjeplassen, som Østbø kom best ut av.
NMK Vikedal er på topp også i Vestlandsmesterskapet. Reidar Skeie leder med 24 poeng, et poeng foran Per Gaute Østbø.

Fornøyd løpsledelse
Søndagens bilcross gikk i en blanding av sol og snøbyger, men nok en gang gjennomførte NMK Vikedal et prikkfritt arrangement, og løpslederne Lajla S. Eikeland og Bryn Rønnevik var fornøyde. På søndag valgte til og med Bryn Rønnevik å drøye litt med finalene.
-Ja, de hadde så mye mat igjen i kioskene at jeg gjorde det for å få litt mer salg.