Suksess med danske innslag på Rudskogen

Racing NM på Rudskogen
Årets tredje NM-helg for racing ble kjørt på Rudskogen i helgen. Flere danske førtere bidro til å skape skikkelig spenning i helgens løp. Mest fokus var på klassen DTC / NTCC med de danske stjernene Jan Magnussen, Ronnie Bremer og Casper Elgaard.
Magnussen var raskest i kvalifiseringen, men norske Marius Nakken var bare 5/100 bak. Startposisjonene ble fordelt først etter Super Pole. Der klarte Nakken å klemme inn en skikkelig fantom-runde. Han var den eneste som klarte å komme under 1:27 og han tok pole før Elgaard og Magnussen.
I første løp tok Nakken starten og ledet fra start til mål. Han vant med 3,4 sekunder foran Magnussen, Elgaard og Bremer. Molly Pettit kom på åttende plass, og hadde dermed æren av å starte i pole i andre løp.
Molly gjorde en god start, og kom seg gjennom den første svingen, men i den andre fikk hun noen knuff bak, og i tredje sving ble hun dyttet av banen. Nakken og Magnussen jobbet seg opp gjennom feltet og Magnussen vant foran Nakken, men Nakken ble straffet fordi han hadde kjørt utenfor banen og han ble henvist til fjerde plass. Elgaard ble den nye andremann og Jesper Kilstrup Egebart kom på tredje.
Finalen ble en virkelig thriller. Elgaard tok starten og han hadde Magnussen og Nakken på slep hele veien til mål. Elgaard kjørte rutinert og ga ikke de andre en sjanse til å komme forbi. Magnussen var oppe og dyttet et par ganger, men det ble aldri noen forbikjøring. Elgaard vant altså finalen foran Magnussen og Nakken.

Racing NM på Rudskogen
Marius Nakken

Elling Sebastian Aarvik, som vant den svenske tilsvarigheten for to uker siden, hadde en tøff helg. Han ble tvunget til å bryte det første løpet. Han kjørte seg opp fra siste på sporet til åttende plass i det andre, og i finalen endte han på åttendeplass. Molly Pettit kom på tiende plass i finalen. Mange ganger GT mester Roger Hermansen debuterte i klassen. Han slet med bilen og hadde litt problemer med å finne den rette balansen. Dessverre måtte han bryte finalen, akkurat som Bjarne Nordal.
Vi fikk se en dansk gjesteklasse i Citroën DS3 Cup. Klassen var spesielt velkommen ettersom det stadig ryktes at denne cupen kan kjøres i Norge neste år. Rutinerte Kim Lund Johansen vant programmessig begge løpene. Jörgen Worthmann kom på andreplass i det første løpet foran Lasse Murman Sørensen. I det andre løpet var Sørensen sekundet foran Anders Rohde. Klassen tilbød en norsk fører en plass i helgens løp for 10 000 kroner. Steffen Rothschild hoppet på dette tilbudet. Han ble nummer seks i det første løpet, men dessverre måtte han bryte den andre.

Racing NM på Rudskogen
Henrik Krogstad

Seven klassen ble også besøkt av sine danske kollegaer. Junior-fører Henrik Krogstad tok pole. I løpet hadde han en kamp med regjerende mester Jørn Martin Aalerud. Begge fikk imidlertid motorproblemer mot slutten av løpet og resten av feltet nærmet seg betenkelig raskt. Krogstad klarte å holde unna og vinne foran Aalerud og Steffen Hansen. Aalerud hadde et tett bensinfilter, men det var ikke nok å bytte dette. Det viste seg at det var flere ting som hjemsøkte bilen og i det andre løpet var det et mareritt med en motor som bare gikk fra ille til verre. Krogstad innkasserte helgens andre seier før Hansen og Christian Sørensen.

GT-klassene kjørte på Rudskogen for to uker siden, og nå var det på tide igjen. De har et utvidet program i år med sju løpshelger. I GT1 blir Christian Nilsen bare bedre og bedre med sin Callaway Corvette. Denne helgen tok han maksimalt poeng med seire i alle tre heat. Haavard Lien tok to andreplasser og Joakim Ottersen tok en andre og en tredje.
I GT2 tok Frode Alhaug to seire og Thomas Solberg en. I GTF vant Steffen André Feet alle tre løpene.

Løpene med GT 3 og 4 var spennende i teten. Bjørn Tvedt startet fra pole, men etter en hard kamp var det Arild Riise som ble seierherre i det første løpet før Per Øyvind Seeberg og Tvedt.
I andre heat var det Olav Rygge som klarte å holde unna og vinne fulgt av Tvedt og Eivind Nernes. I denttredje heatet klarte Tvedt å ta seieren til slutt før Rygge og Jesper Møller Jensen.
Det var like spennende i GT 4 klassen. Per Støldal vant første heat før Tore Christiansen og Andre Linder. Heidi Frydenhaug stjal andre før Støldal og Christensen og Andreas Lie vant den tredje før Christensen og Støldal.
Nå blir det litt sommer pause før det er tid for Race Week på Kinnekulle Ring med mange norske klasser.