Suksess med Time Attack

Søndag 21. juni inviterte NMK Elverum alle sine medlemmer til en aktiv dag på Starmoen Motorsenter. Der testet de ut en av de nye og forenklede konkurranseformene.

Klubben kjørte Time Attack hvor man enkelt og greit tar tiden på deltagerne og rangerer de i forhold til klasser og tider.

Det var 20 deltagere og alle fikk kjøre 3 omganger + finale.

-Time Attack er en ny og spennende konkurranse form hvor vi som arrangør enkelt kan legge opp til ett arrangement for våre medlemmer uten at de store kostnadene er tilstede. Vi ordnet alle funksjonærposter selv og gjennomførte det som en stor organisert trening, sier Therese B. Larsen, leder i NMK Elverum.

-Dette er det nærmeste vi kommer bakkeløp i bilcross, dette var virkelig en løps/treningsform vi vil bruke oftere, det var en stor suksess hos oss.

Løpet ble arrangert kun for NMK Elverums medlemmer og uten publikum. Klubben melder at alle smitteverntiltak enkelt kunne håndteres av klubben da arrangementet hadde begrensinger på kun egne medlemmer og ingen publikum.

Klubben satte enkelt opp tilleggsregler og innbydde til arrangement, selv om det er hensyn å ta med tanke på Covid-19.

Hensikten med de nye og forenklede konkurranseformene er å skape muligheter for aktivitet og/eller som ett ekstra tilbud for utøvere.

Hos NMK Elverum var det stor spenning rundt rundetidene, også klassene imellom. Kunne juniorene kjøre like fort som seniorene? Det viste seg at det skulle bli stikk motsatt – de kjørte fra seniorene. De unge lovende bilsportutøverne kjørte 1-3 sekunder raskere enn seniorene. Selv om de konkurrerer i sine respektive klasser kunne man enkelt lese hvem som egentlig var den totale vinneren.

-NBF har virkelig lagt til rette for ny og spennende aktivitet for oss, det var godt å endelig kjenne lukten av eksos og kunne se målflagget vaie i stekende sol på Starmoen Motorbane. Det ble akkurat den sosiale og hyggelige dagen vi hadde håpet på, avslutter Therese og håper flere klubber ser muligheten og drar i gang Time Attack for sine medlemmer.