Suksess på Melhus

leifsen2
Åsmund Holten kjørte seg helt opp til pallen mens Johannes Holten Leifsen ble nummer fire under NM-runden i rallycross på Melhus i helgen. Likevel ble det mye jobbing gjennom helgen for å komme seg gjennom til finalene.

For Åsmund Holten endte kjøringen på Melhus med en plass på pallen. Han ble nummer tre i klassen Supernasjonal inntil 1600 kubikk, noe som han er svært godt fornøyd med etter det som skjedde gjennom omgangene.
– Hadde cluchhavari på lørdag og kjørte store deler av løpet med bøyd fjærben, noe som gjorde det vanskelig både i startene og ute på banen, forklarer Åsmund, om det som ble problematisk.
-Ut fra dette ble resultatet til slutt mye bedre enn det kunne se ut til, og jeg var veldig godt fornøyd da jeg kunne kjøre ut til femtesporet i A-finalen.

I finalen klaffet alt for Åsmund Holten, og han var i ledelse da han til slutt gikk inn for å ta alternativsporet.
– Etter alternativsporet kom jeg ut som nummer tre og sikret denne plasseringen inn til mål. Etter tidene og problemene i helgen er dette ett resultat jeg er godt fornøyd med, slutter han, og legger til at han nå ser frem til de to siste NM-rundene på baner han liker seg godt på, og som han har kjørt på tidlegere.

For Johannes Holten Leifsen startet det bra i første omgang med en femtetid, og han kunne konstatere at han nok en gang i NM-sammenheng hadde fart nok til å være med å kjempe i toppen i klassen, Supernasjonal inntil 2000 kubikk.
– I andre omgang hadde jeg en tyvstart og kom sist inn i heatet mitt. Det ble mye kniving i heatet og en god del ødelagte deler på bilen, sier Johannes Holten Leifsen, som kom sterkere i tredjeomgang.
– Da vant jeg omgangen, men punkterte i siste sving rett foran mål og gikk ut av banen etter målpassering, med nye skader på bilen. Det ble en del å gjøre for å få den klar igjen til søndagens fjerde omgang, men det gikk.

I den siste omgangen søndag ble det en sjettetid og dermed var Johannes direkte kvalifisert til A-finale.
– Fornøyd med å gå direkte til A-finalen, og ut fra det sjette startsporet kjørte jeg meg greit opp til en fjerdeplass, slutter Johannes, som også gratulerer Jonas Dalseth Jacobsen med seieren i klassen.

Etter disse resultatene har Johannes Holten Leifsen uoffisielt avansert til en sjetteplass i sin klasse, mens Åsmund Holten holder fjerdeplassen som han lå på foran runden på Melhus.