Suksess på Vålerbanen

mathis-2.jpgClassic & Sportscar Meeting med tidenes største startfelt i norsk racing ble en kjempesuksess – til tross for sprutende regnvær.

-Aldri har vi sett et så stort startfelt i norsk racing, men arrangementet var nesten prikkfritt selv om det regnet store deler av helgen, sier Ulf Johannessen fra Racing NM AS og Norsk Sportsvogns Klubb.

Classic & Sportscar Meeting (CSM) har på få år opparbeidet seg statusen som et av de største asfaltløpene i Norge, og også i år så man internasjonal deltakelse på Vålerbanen.

-Det ble kjørt løp i mange historiske klasser, med mange deltakere fra andre skandinaviske land. Men løpet telte også med i NM for den norske klassen Historisk Racing, i tillegg til at vi kjørte NM-runder i GT-klassen og hadde Corsa Italiana, Porsche Club Racing og Subaru Cup som gjesteklasser.

Det var mye for publikum å kose seg med, både historiske formelbiler, sportsvogner og standardbiler. I klassen for GT1 og GT2 med de moderne sportsbilene ble det også ulidelig spennende i hovedløpet, da det ble satset på forskjellig dekkstrategti. Noen startet på regndekk, mens andre gamblet med slicks på den opptørkende banen, og det ble til slutt Roger Hermansen som gikk først over mål med sin Porsche 911.

Mer informasjon om løpet, og link til alle resultater ligger ute på www.racingnm.no. Poengstillingene finnes på http://bilsport.no/poengstilling/. Den neste NM-runden i racing er finalene på Vålerbanen den 18. og 19. september.