Suksess med rallycross i Ål

Det ble stor suksess da Rally X on Ice gjestet Vatsfjorden i Ål i Hallingdal søndag. Seieren gikk til Robin Larsson fra Sverige.

Været var ikke helt på arrangørens side da Rally X on Ice ble arrangert på Vatsfjorden i Ål søndag, noe som påvirket publikumsinteressen litt. Men arrangementet ble perfekt gjennomført, og deltakerne likte seg ute på isbanen.

Også lørdag var det kjøring på Vatsfjorden, da Team Verksted Vinterfestival for gatebiler gikk av stabelen. Mange fikk prøve seg på isbanen med sine egne biler, før proffene inntok banen på søndag.

Lørdag kveld var det så klart for konsert med Tilt, hvor mange av deltakerne og publikum var til stede.

– Det er første gang vi arrangerer noe slikt her i Ål, og jeg synes det har gått veldig bra. Jeg vil rette en stor takk til alle som har stått på for å få gjennomført dette arrangementet, sier initiativtager Roar Evjen.

Svensk seier
Roars sønn, Sondre, var den store hjemmefavoritten i søndagens Rally X On Ice, og det så lenge lovende ut for sjåføren fra Ål.

– Løpet for min del var veldig bra frem til finalen. Første-, andre- og førsteplass i de innledende omgangene, og seier i semifinalen. Startet da fra pole position i finalen, men gjør en feil i første sving og drar senere av banen. Endte på femteplass til slutt, men tapte heldigvis lite poeng sammenlagt. Derfor håper jeg å slå tilbake på Gol, forklarer Evjen.

Det var til slutt svenske Robin Larsson som vant løpet i Ål foran Oliver Eriksson og Kevin Eriksson. Alexander Westlund tok fjerdeplassen, så det var altså fire svensker på topp foran beste nordmann – og dermed fikk svenskene en liten revansj etter OL-resultatene fra Sør-Korea.

Fjorårets IndyCar-mester, amerikanske Josef Newgarden, ble nummer atten.

I sammendraget er det Oliver Eriksson som leder med 100 poeng. Kevin Eriksson er på andreplass med 93 poeng, mens Sondre Evjen er nummer tre med 92 poeng. Kun et løp gjenstår, og det er i Gol kommende lørdag.

Castroneves til Gol
I klassen Speedcar var det Finn Erik Løberg som gikk helt til topps, mens Jesse Kallio fra Finland vant klassen RX Academy.

Ettersom det neste løpet går på Fuglehaugen Motorsenter i Gol allerede kommende helg, er det mange av deltakerne som blir igjen i Hallingdal. På tirsdag er det mange som skal teste på Vatsfjorden, og til helgen kommer også IndyCar-stjernen Helio Castroneves til start på Gol.