Superbiler i Injection

peug_205_t16.jpgMotorsportmagasinet «Injection» sendes på Viasat Sport (program 292) onsdag 9.februar kl. 18.00 og reprise lørdag 12. kl. 16.30. Der blir det gjensyn med de såkalte superbilene, gruppe B, i rally. Dette er innholdet i programmet:


• 25 ÅRS JUBILEUM FOR SUPERBILER I RALLY

Det er i år 25 år sidene superbilene i «Gruppe B» herjet i rallyløypene. Rallysportens raskeste biler med opp mot 500 hestekrefter ble forbudt etter flere alvorlige ulykker i 1986-sesongen. I den svenske VM-runden i 1986 stilte fabrikkslag fra Peugeot, Ford, Lancia, MG Metro og Citroën på startstreken. Det var tilslutt Juha Kankkunen i Peugeot 205T16 som vant foran Marku Alen i Lancia Delta S4 og Kalle Grundel i Ford RS200. Det er i høyeste grad historisk materiale som vises i dette programmet, blant annet intervjues Lancias fabrikksfører Henri Toivonen, som bare tre måneder senere omkom i en ulykke under Rally Korsika.

• DOBBELTMESTER SVERRE ISACHSEN

I begynnelsen av januar mottok Sverre Isachsen sin premie som vinner av Europamesterskapet i Rallycross 2010 under FIA`s offisielle premieutdeling på Hotel Opera i Oslo. Dette var hans andre strake EM-gull i superklassen Divisjon 1. I denne reportasjen er det innslag fra premieutdelingen og høydepunkter fra Isachsens 2010-sesong.