Superdebut av Jens Hvaal i EM

Jens Hvaal fra NMK Grenland overrasket alle med et fantastisk resultat når han debuterte i EM i RX3 på Nurburgring i Tyskland. I en for anledningen lånt Skoda Fabia, kjørte han inn til tider blant de tre beste i alle omganger og endte til slutt som nummer to i finalen bak Kobe Pauwels som allerede var Europamester i klassen.

Jens har gått læretiden i rallycross i Rallycross Junior hvor han til slutt ble nummer 2 sammenlagt denne sesongen. Neste år skal han kjøre klasse 1, 1600-klassen, og med resultatet fra Tyskland ser han nok frem til å kjøre om NM-medaljer i 2023. Han kommer også til å kjøre noen EM-runder.

Det var 4 nordmenn som kjørte RX3 denne helgen. Martin Kjær kvalifiserte seg også til finalen hvor han ble nummer 4. Per Magne Svardal og Espen Isaksætre kom ikke videre fra Semi-finalene.

Siste nordmann denne helgen var Ole Christian Veiby som kjempet om medalje i VM-klassen. Denne glapp dessverre og Veiby endte opp på 4. plass i mesterskapet, men kunne feire gullet i Team mesterskapet sammen med den suverene verdensmesteren Johan Kristoffersen.