Supernasjonal-førerne klare

terje_morstad_500.jpgEM-runden i rallycross på Momarken Bilbane siste helgen i juni, er også en utmerket anledning for våre beste supernasjonal-førere til å vise seg frem. Nå er det klart hvilke ti norske som får stille på EM-arenaen.

Det er 20 supernasjonal-førere som får delta i gjesteklassen under EM-runden 28.-29. juni. De ti beste i norgesmesterskapet så langt er direktekvalifiserte. I tillegg inviteres de fem beste svenske og de fem beste finske førerne. Dersom det ikke stiller 10 svenske og finske førere, vil flere norske få muligheten til å delta.

Etter siste helgs tredje NM-runde er det Terje Morstad fra NMK Gardermoen som leder mesterskapet med sin BMW M3. Han er dermed startklar på Momarken. Morstad vant årets første NM-runde, og har dessuten to 5.plasser.

Den som vant helgens NM-runde var Torleif Rafoss fra NMK Konsmo i en Volvo S40. Han ligger på 4. plass i NM og er også klar for Momarken.

Den andre NM-runden som er kjørt ble vunnet av Mindor Lien fra NAF Kristiansund i BMW M3. Han ligger på en 3. plass i NM.
De to siste års vinner av supernasjonal-klassen under EM-runden på Momarken, Henning Nyberg fra NMK Gardermoen er også kvalifisert. Han ligger på en beskjeden 9. plass i NM med sin Volvo S40, men bare vent når han kommer til Momarken!

En fører som har et aldri så lite dillemma er Knut Ove Børseth. Han håper å få sin Ford Focus divisjon 1-bil klar til start, men hvis ikke så er han kvalifisert også i supernasjonal med sin Lexus IS200.

Supernasjonal er en skikkelig publikumsklasse. Bilene som deltar har kun bakhjulsdrift, slik at man er garantert at det går skikkelig sidelengs i svingene. Det er også stor prestisje å vinne under EM-runden, så det satses rimelig tøft i feltet.

Følgende førere er kvalifisert i supernasjonal til EM-runden på Momarken 28.-29. juni:

Terje Morstad           NMK Gardermoen               BMW M3
Kurt Inge Espeland   KAK Kristiansand                Subaru Impreza
Mindor Lien               NAF Kristiansund                 BMW M3
Stian Haugan            KNA Telemark                      Citroën Xsara
Torleif Rafoss           NMK Konsmo                       Volvo S40
Herbjørn C. Haug     KNA Solør Motorsport         Mercedes C299
Rune Engesvoll         NMK Gardermoen               Volvo S40
Knut Ove Børseth     NAF Motorsport Tr.lag         Lexus IS200
Henning Nyberg        NMK Gardermoen               Volvo S40
Stein Egil Jensen     NMK Tønsberg                     Volvo S40