Supertider av Mikkelsen

Rally Argentina 2014Dynamoproblemer på fredag frarøvet Andreas Mikkelsen en pallplass i Rally Argentina. Men meget sterk kjøring sørget for at nordmannen kunne reise hjem med fjerdeplass, samtidig som han klatret til tredjeplass i VM-sammendraget.

 

Den norske VM-føreren lå på en komfortabel tredjeplass i løpet da han på fredagens siste fartsprøve måtte bryte bare noen kilometer før mål på grunn av dynamoen. Men dette ble ordnet før lørdagens etapper. Men med fem minutter tidsstraff på grunn av at han måtte bryte en etappe fredag, hadde han falt ned til sjuendeplass.

– Jeg er veldig skuffet over dynamoproblemene. Jeg hadde en fin rytme i kjøringen, og selv om vi kjørte uten å presse maksimalt, leverte vi gode tider. Jeg så virkelig frem til en spennende duell mot teamkameratene mine, Sebastian (Ogier) og Jari-Matti (Latvala) i resten av løpet, sier han.

På grunn av tidstillegget skjønte Andreas og hans finske kartleser Mikko Markkula at muligheten for å sikre en pallplass var bortimot umulig. I stedet siktet de seg inn på fjerdeplassen.

Den norsk/finske duoen åpnet lørdagen med å vinne SS6, og med tredje beste tid på den påfølgende etappen, hadde de allerede klatret til fjerdeplass. Opp til Kris Meeke på tredjeplass var det nesten tre minutter. Det virket som en håpløs oppgave. Men da løpet nærmet seg slutten, så ble det likevel mer spennende enn mange hadde forutsett. Volkswagen Motorsport-føreren fortsatt den sterke kjøringen, og kneppet innpå for hver etappe. Etter den 14. og siste fartsetappen var det kun 23,6 sekunder som skilte Andreas fra en pallplass. Uten tidstillegget på fem minutter, ville tiden holdt til andreplass.

– Hvis jeg ser bort fra problemene på den siste etappen fredag, har dette vært en veldig god helg for meg. Vi har hatt en veldig fin rytme i kjøringen, og levert topptider hele veien. Løpet var enda en bekreftelse på at jeg kan kjempe med de beste. Selvsagt er det synd at dynamoen sviktet, men jeg kan ikke klage på kjøringen, sier han.

Årets femte VM-runde ble nok en gang dominert av Volkswagen, som har vunnet samtlige løp i år. Jari-Matti Latvala tok sin andre seier for sesongen, mens Sebastien Ogier ble nummer to. Med Andreas Mikkelsen på fjerdeplass, var det altså tre VW Polo R WRC blant de fire beste i Argentina. I VM-sammendraget leder Ogier med 112 poeng, mens Latvala på andreplass har 88 poeng. Helgens fjerdeplass bidro også til at Andreas Mikkelsen klatret til tredjeplass i VM-sammendraget med 48 poeng. Han deler tredjeplassen med landsmannen Mads Østberg som måtte bryte helgens VM-runde.

Rally Argentina – Final  Results

1.   Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila
2.   Sébastien Ogier/Julien Ingrassia
3.   Kris Meeke/Paul Nagle
4.   Andreas Mikkelsen/Mikko Markkula
5.   Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul
6.   Robert Kubica/Maciej Szczepaniak
7.   Elfyn Evans/Daniel Barritt
8.   Martin Prokop/Jan Tomanek
9.   Mikko Hirvonen/Jarmo Lehtinen
10. Nasser Al-Attiyah/Giovanni Bernacchini
Volkswagen Polo R WRC
Volkswagen Polo R WRC
Citroën DS3 WRC
Volkswagen Polo R WRC
Hyundai i20 WRC
Ford Fiesta RS WRC
Ford Fiesta RS WRC
Ford Fiesta RS WRC
Ford Fiesta RS WRC
Ford Fiesta RRC
4hr 41min 24.8sec
4hr 42min 51.7sec
4hr 47min 19.5sec
4hr 47min 43.1sec
4hr 49min 50.6sec
4hr 51min 32.8sec
4hr 51min 57.0sec
4hr 53min 28.7sec
5hr 01min 19.6sec
5hr 04min 35.0sec

FIA World Rally Championship for Drivers (after 5 of 13 rounds) 

Sébastien Ogier (FRA)
Jari-Matti Latvala (FIN)
Andreas Mikkelsen (NOR)
Mads Østberg (NOR)
Mikko Hirvonen (FIN)
Kris Meeke (GBR)
Thierry Neuville (BEL)
Elfyn Evans (GBR)
Martin Prokop (CZE)
Bryan Bouffier (FRA)
Henning Solberg (NOR)
Ott Tanak (EST)
Robert Kubica (POL)
Benito Guerra (MEX)
Chris Atkinson (AUS)
Pontus Tidemand (SWE)
Juho Hänninen (FIN)
Jaroslav Melicharek (SVK)
Nasser Al-Attiyah (QAT)s
Matteo Gamba (ITA)
Craig Breen (IRL)
Yuriy Protasov (UKR)
Jari Ketomaa (FIN)
112 points
88 points
48 points
48 points
40 points
32 points
31 points
26 points
22 points
18 points
16 points
10 points
8 points
8 points
6 points
4 points
4 points
4 points
3 points
2 points
2 points
2 points
1 point