Svardal kan ta EM-medalje

Kommende helg kjøres årets siste EM-runde i rallycross for supercars (EuroRX1). Sivert Svardal kan, med full klaff, ta EM-medalje i sin VW Polo.

Det er mye som skal klaffe og et par konkurrenter bør ha nærmest maks uflaks dersom det skal bli medalje på Sivert. Han ligger på en 4. plass foran helgens finale på belgiske Spa Francorchamps. Han har 45 poeng og det er ti poeng opp til Enzo Ide på bronseplass. Ide vant forrige runde i Portugal, og det er lite som tyder på at han ikke vil kjempe i toppen også til helgen.
Sivert Svardal har plukket jevnt med poeng i løpene så langt i år. Han har to femteplasser som sisne beste plasseringer, og endte opp med sjetteplass i siste runde i Portugal.

Sondre Evjen, som vant runden i Latvia og tok andreplass på Lånkebanen, ligger på 5.plass i EM. Men Sondre er ikke på startlisten til helgen. Andreas Bakkerud, som vant på Lånkebanen og har 3. plass fra Höljes, ligger på en 7.plass i sammendraget, men er heller ikke påmeldt i Belgia.