Svardal norgesmester i Supercar

En strålende uke hos NMK Grenland ble avsluttet med andre NM- og NC-runde i rallycross. Siden løpet ble flyttet til ferietid for mange, hadde arrangøren lagt opp til et sosialt program hele uka i forkant slik at mange kunne ta med familien på ferie til Skiens-traktene. Det var fotball og volleyballturneringer, musikkbingo og organiserte utflukter.

Men det var NM og NC for Rallycross som var avslutning på uka og hovedfokus for alle.

For Supercar var dette eneste løpet i årets NM og det var 9 deltagere til start, 9 deltagere med varierende erfaring fra både rallycross og ikke minst Supercar. Sivert Svardal fra NMK Konsmo skulle ta steget opp i Supercar-klassen i fjor og hadde planer om å kjøre EM, men Covid-19 satte en stopper for de planene. Nå er planen å prøve på nytt i år og dermed ble NM-løpet på Grenland en bra anledning til å finne ut hvor han stod. Og det skulle gå veldig bra. Han var best i 3 av 4 omganger, avsluttet med suveren seier i A-finalen og norgesmester i Supercar.

Thomas Eek Murstad fra NMK Bø kjører Crosskart Xtreme til vanlig, men debuterte i helgen med lånt Supercar fra Bermingrud/Jenssen. Etter innledende omganger lå han som nummer 4 og direkte kvalifisert til A-finale, hvor han ble nummer 2 og sølvmedalje i NM. En særdeles vellykket debut med andre ord.

Tobias Andersen fra Østfold Motorsport er heller ingen erfaren sjåfør i Supercar selv om han har fått kjørt blant annet klubbløp i bilen, men også han gjorde det svært bra. Fra å vinne B-finalen kjørte han seg opp til 3. plass i A-finalen og bronsemedalje i NM.

I klassen for biler inntil 1600 var det en glad Espen Isaksætre fra KNA Solør Motorsport som vant løpet. Han var uheldig på Gardermoen og etter mye arbeid på bilen før Grenland smakte en seier særdeles godt. Martin Kjær fra NMK Grenland kjørte sin første NM-runde for sesongen og var likt med Isaksætre etter innledende omganger. Han kjørte inn til 2. plass i løpet foran Marius Solberg Hansen, Asker og Bærum Motorsport. Solberg Hansen og Isaksætre ligger nå likt i poengsammendraget i NM.

En annen som var uheldig på Gardermoen var Åsmund Holten fra NMK Vikedal i klassen for biler inntil 2000 ccm. Han raste motor på trening og fikk ikke kjørt resten av løpet. Han var derfor på poengjakt på Grenland, en jakt han greide veldig bra. Best etter innledende omganger og seier i A-finalen er godt å ta med seg videre med tanke på at dårligste resultat skal strykes når poengene skal telles opp til slutt. Holten vant foran Per Magne Røyrås fra NMK Kvinesdal og Mathias Kleven Hamre fra arrangørklubben. Røyrås leder dermed i NM-sammendraget.

Brødrene Simen og Sander Engsvik fra NMK Trøgstad konkurrerer begge i toppen i klassen for biler inntil 2400 ccm, men har aldri stått på pallen sammen. Det skulle de få oppleve denne helgen. Du fulgte hverandre tett på resultatlistene hele helgen og passerte målstreken som nummer en og to. Det ble en noe kaotisk start i finalen som Simen greide å styre unna og kjørte inn til en suveren seier. Han har jobbet mye for å optimalisere bilen han bygde ny til 2020 sesongen og endelig ble han belønnet. Andreas Aarhaug fra NMK Støren ble nummer 3. Simen Engsvik leder nå også i NM foran Jørgen Syversen og Sander Engsvik.

Norgesmesteren fra 2019 Fredrik Ågedal fra NMK Konsmo var tilbake i klassen for biler over 2400 ccm etter at han stod over fjorårssesongen og årets første NM-runde. Til start var også Jonas Dalseth Jacobsen fra NMK Hålogaland som ble norgesmester i 2020 og vant første løpet på Gardermoen. I tillegg har vi nykommeren i klassen Emil Sivesind fra NMK Krabyskogen. Og det var disse tre det skulle stå mellom når de tre første plassene skulle fordeles. Ågedal var suveren etter innledende omganger og det var han vant finalen. Sivesind var bedre enn Jacobsen i innledende, men når det gjaldt som mest i finalen, sikret Jacobsen andreplassen foran Sivesind. Dermed er det veldig jevnt mellom de to sistnevnte i NM-sammendraget.

Også i juniorklassen var det tre førere det skulle stå mellom hele dagen. Sindre Madsen Moe og Torjus Svenneby fra NMK Trøgstad og Jens Hvaal fra arrangørklubben NMK Grenland. Moe ledet etter innledende foran Svenneby og Hvaal, men i finalen fikk Svenneby en knallstart og ledet nesten hele løpet, med Moe jagende på støtfangeren. I siste runde ble det imidlertid nærkontakt mellom de to som medførte at Svenneby falt ned til tredjeplass. Moe gikk i mål som førstemann foran Hvaal, men juryen gav Moe 2,5 sekunder straff og dermed var Jens Hvaal vinner av NC-runden foran Torjus Svenneby. Moe fikk tredjeplass.

Alle resultater fra løpet

NM-stilling

Neste NM-runde går 14.-15. august på Momarken Bilbane med Indre Østfold Motorsport som arrangør. Link til arrangørens hjemmeside