Svein Olufsen  ”Årets Drivaksel”

Svein Olufsen fra Evenes og NMK Hålogaland er kåret til «Årets Drivaksel» i Norsk Bilsport. Prisen fikk han under Bilsportforbundets digitale premieutdeling på lørdag.

 

Det var en overrasket og svært glad Olufsen som kunne motta utmerkelsen fra Bilsportforbundets president Finn Eirik Eilertsen på lørdag kveld. På grunn av Korona-pandemien kan ikke den årlige Bilsportgallaen som samler rundt 600 gjester arrangeres i år. Dermed valgte NBF å lage en digital utdeling av hedersprisene.

 

Kåringen av ”Årets Drivaksel” symboliserer viktigheten av den frivillige drivkraften i bilsporten. Den deles hvert år ut til en eller flere personer som i kraft av frivillighet har gjort en ekstraordinær stor innsats for sporten. Bilsporten er helt avhengig av de mange tusen frivillige som stiller opp ved arrangement og drift av klubber.

Svein Olufsen er en som har lagt ned en innsats langt utover det man kan forvente av frivillige i bilsporten. Han er styreleder i sin egen klubb, NMK Hålogaland. Han er også en av de frivillige som bestandig stiller opp på løp etter løp, ikke bare de som arrangeres av hans egen klubb. Svein Olufsen bidrar hos alle klubber og arrangører med sitt positive engasjement, og er en viktig ressurs for en rekke klubber. Han er blant annet mye brukt som jurymedlem ved en rekke løp i nord.

Det synlige beviset på at han er «Årets Drivaksel» i Norsk Bilsport fikk Olufsen av NBFs president Finn Eirik Eilertsen, og prisen er selvfølgelig en drivaksel!

Kåringen av Årets Drivaksel ble innført i 2005.

”Årets Drivaksel” 2005-2020
2005: Grete og Bengt Ruud, NMK Gardermoen
2006: Trond Madsen, NMK Bergen

2007: Jorunn og Tore Ingebretsen, KNA Varna
2008: Dag Rune Halkjelsvik, NAF Motorsport Ålesund
2009: Mona og Stein Hellem, NDRG

2010: Oddvar Moland, KNA Drammen
2011: Inge Tangen, NMK Modum & Sigdal
2012: Unni og Kjell Olav Aamodt, KNA Rudskogen
2013: Nina Rian, NMK Ytre Namdal
2014: Evy Anita Hårtveit og Tom Kåre Flottorp, NMK Konsmo

2015: Kari og Ove Stuveseth, NMK Gardermoen
2016: Helene H. Rustberggaard, NMK Gol
2017: Per Tofteland, Kristiansand Automobil Klubb (KAK)
2018: Laila og Geir Tyskeberget, NMK Solør
2019: Stian Hellem, NDRG
2020: Svein Olufsen, NMK Hålogaland