Sveinung Bieltvedt i hard rallyduell

bieltvedt_freistadt_03_460.jpgRallyføreren Sveinung Bieltvedt (23) imponerte, men nådde ikke helt opp da han i helgen kjempet om gratis start i seks VM-runder neste år. I Pirelli Star Driver Shootout i Østerrike endte Subaru-føreren på en 9. plass blant de 18 deltagerne.

-Jeg vil ikke si at jeg er misfornyd, men vi kom jo hit for å ta en av de to første plassene som ga premie. Vi hadde noen uhell, og har i hvert fall lær mye. Det har langt fra vært en bortkastet helg, sier Sveinung Biletvedt.

Juryen som vurderte de 18 rallytalentene kom frem til at finske Jarkko Nikara (22) og tsjekkiske Martin Semrad (18) var de to som utmerket seg mest og som dermed får delta i seks VM-runder uten kostnad neste år.

-Vi fikk en uheldig start på dagens kjøring da vi punkterte etter bare en snau kilometer på første fartsetappe. Jeg tror det ga meg en liten sperre på de neste etappene. Jeg hadde for eksempel trodd at vi skulle vært bedre på grus. Vi gjorde det faktisk best på asfalt og det er litt uforståelig. Men det har vært veldig morsomt å få være med på dette. Det er tross alt første gang det avvikles en slik konkurranse. Dette er noe nytt og svært positivt for unge rallytalenter, mener Sveinung Bieltvedt.

Bieltvedt stilte sammen med sin kartleser Roger Eilertsen (23) og sin Subaru Impreza i konkurransen som det internasjonale bilsportforbundet (FIA) sto bak. Det var 18 deltagere under 27 år som var nominert fra sine nasjonale bilsportforbund. 16 av dem fra Europa, en fra Mellom-Amerika og en fra Sør-Amerika. Konkurransen foregikk i Freistadt i Østerrike, og det var langt fra bare kjøring som var avgjørende for juryen.

bieltvedt_freistadt_01_450.jpg

-Vi har blitt dømt ut fra en rekke kriterier, og alle kjenner vi ikke selv en gang. Vi har vært gjennom intervju med juryen i tillegg til kjøringen. Men jeg vet også at de har fulgt med på oss under de to dagene vi har vært her. Observert nær sagt alt vi har foretatt oss. Hvordan hele teamet har arbeidet har også blitt, sier Bieltvedt.

I juryen som avgjorde det hele satt blant andre verdensmester fra 1980 og 1982, Walter Rührl. Også sølvvinner fra VM i 1982 Michele Mouton var med i juryen.

Totalt kunne vinneren oppnå 1 700 poeng. Finske Jarkko Nikara fikk 1 127,42. Tsjekkeren Martin Semrad fikk 1 106,08. På en 3. plass fulgte Simone Campedelli fra Italia med 1 103,22. Sveinung Bieltvedt oppnådde 1 024,25 poeng.

De to beste i helgens konkurranse får gratis start i de seks VM-løpene i Portugal, Italia, Hellas, Finland, Spania og Wales, i klassen gruppe N eller S2000 neste år. I tillegg skal det plukkes ut en fører fra hver av regionene, Midt Østen, Asia og Afrika.

bieltvedt_freistadt_05_450.jpg

Sveinung Bieltvedt er norgesmester i rally to ganger i klassen for tohjulsdrevne biler, i 2006 og 2007. I år kjørte han sin første sesong med firehjulsdreven bil, og tok NM-sølv bak Martin Stenshorne. Bieltvedt har også vunnet Peugeot 206 Cup, Ford Fiesta Cup og Subaru Rally Cup de siste årene. I 2006 ble han tildelt Greta Molanders Fond for unge, lovende rallyførere.

Les også HER