Sveinung Bieltvedt i Pirelli Star Driver

bieltvedt_numedal_5001.jpgSveinung Bieltvedt (22) fra NAF Øvre Østfold går spennende tider i møte. Han er plukket ut som Norges deltager i Pirelli star Driver, der premien er deltagelse i seks VM-runder i rally neste år – uten kostnad.

Det er det internasjonale bilsportforbundet (FIA) som står bak konkurransen. I Europa er alle nasjoner som enten er EM- eller VM-arrangør invitert til å delta med en deltager under 27 år. Norges Bilsportforbund har valgt å satse på Sveinung Bieltvedt.

-Jeg gleder meg veldig. Dette er en stor mulighet for meg. Rallysporten er kostbar, så det skulle være unødvendig å si at jeg kommer til å satse maksimalt når premien er start i seks VM-runder neste år, sier Subaru-føreren. Foran årets siste NM-runde ligger han på en 2. plass i gruppe N med sin Subaru Impreza. Han har også vunnet Subaru Rally Cup suverent i år. I 2006 ble han tildelt Greta Molanders Fond for unge, lovende rallyførere.

Konkurransen mellom de 18 europeiske talentene skal foregå i Østerrike 23.-25. oktober.

-Jeg har en aldri så liten utfordring. Jeg skal operere mandlene 10.oktober. Men jeg håper å være fullt restituert før avreisen til Østerrike, sier Bieltvedt som skal ha med seg sin faste kartleser Roger Eilertsen. Deltagerne kjører også sine egne biler og har med seg sine egne mekanikere.

-Hvordan hele teamet jobber er noe av det vi blir dømt på. Kjøringene blir også viktig, men noen konkurranse blir det ikke ettersom man kan bruke biler fra en rekke forskjellige klasser. Bedømmelsen av kjøringen blir nok dermed hva man kan forvente i forhold til den bilen man kjører.

Det er to forskjellige fartsetapper som skal kjøres tre ganger hver. Den ene er 75% grus og 25% asfalt. Den andre er 100% på asfalt.

-Vi skal først kjøre den ene etappen tre ganger, så grus til asfaltoppsett, også skal den andre kjøres. I tillegg til kjøringen og det vi gjør på serviceplass skal vi også dømmes ut fra intervjuer vi skal gjennom, kan Sveinung Bieltvedt fortelle.

22-åringen, som allerede er norgesmester to ganger i klassen for tohjulsdrevne biler, har taktikken klar foran den viktige konkurransen i Freistadt i Østerrike.

-Jeg har vært med på et par lignende konkurransen tidligere, og det viktig er å skille seg ut litt. Ikke bare tenke på å gjøre det best mulig, og være redd for å gjøre noe galt. Du må vise at du tør å ta sjanser, og ikke bare satser på det trygge. Det handler om å by på seg selv, både når det gjelder kjøringen og annen oppførsel, mener Sveinung Bieltvedt.
Det er de to beste i den europeiske konkurransen som får premien som er start i seks VM-løp i klassen gruppe N eller S2000 neste år. I tillegg skal det plukkes ut en fører fra hver av regionene, Midt Østen, Asia og Afrika.